Pápa

2015.09.04. 17:28

Elismerték munkájukat, tevékenységüket - Ülésezett a pápai képviselő-testület

Pápa – Jutalmakat adtak át és városfejlesztési kérdésekről döntöttek a város képviselő-testületének pénteki ülésén. Az elhangzottak szerint szeptemberben folytatódik a járdaépítési program és javítják a kátyús útszakaszokat is.

Polgár Tibor

Nyugdíjba vonulása alkalmából Pro Publico-kitüntetéssel ismerte el a város Lőrincz Matild házi gyermekorvos munkáját. A közelmúltban elért kiváló sporteredményeik okán az ülésen köszöntötték a Los Angelesben megrendezett Speciális Olimpián bronzérmet szerzett női labdarúgó-válogatott pápai tagjait, valamint a sportvezetőket. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte Gelencsér Róbertet is, aki Argentínában, a Szervátültetettek Világjátékán távolugrásban, 100 és 200 méteres síkfutásban, illetve a 4x100-as váltó tagjaként világbajnok lett, emellett ezüstérmet szerzett öt kilométeren, bronzot pedig a 4x400-as váltófutásban és súlylökésben.

Nyugdíjba vonulása alkalmából Pápa Város Önkormányzata Pro Publico-kitüntetéssel ismerte el Lőrincz Matild házi gyermekorvos munkáját (fotó: Molnár Tímea)

Az ünnepélyes pillanatokat követően a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatát (SZMSZ) módosították. Ennek oka az, hogy a földforgalmat érintő egyes kérdésekben az agrárkamara a képviselő-testület véleményét kérheti. A meghozott döntés értelmében a véleménynyilvánítás hatáskörével az Ügyrendi Bizottságot ruházza fel az SZMSZ. Módosították az önkormányzat idei költségvetési tervezetét is. Az első féléves helyi adóbefizetések, valamint bírságok és egyéb bevételek ugyanis 125 millió forinttal meghaladják az előirányzott számokat. A többletből 20 millió forintot kátyúzásra, 70 milliót pedig további járdaépítésre fordítanak, a munkákat már szeptemberben elkezdik.

Napirendre kerültek a Pápai Vízmű Zrt. rövid-, közép- és hosszútávú fejlesztési tervei is. Lukács Endre vezérigazgató elmondása szerint tervbe vették a régi fővezetékek cseréjét, a korszerűsítés 64 kilométer hosszan érinti a vezetékrendszert. A csövek cseréjét követően az érintett területeken az útburkolatot is felújítják. A beruházás 3,4 milliárd forintos költségvetésű. A munkálatokat pályázati forrásokból valósítanák meg, a vonatkozó pályázati kiírás decemberben jelenik meg.

Zárt ülésen hallgatták meg a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. idei első féléves tevékenységéről szóló beszámolót. Áldozó Tamás az ülést követően arról tájékoztatott: az adott időszak vendégforgalma és gazdálkodása az előző év hasonló időszakát nem érte el, ugyanakkor a már rendelkezésre álló 1-8. havi adatok alapján elmondható, hogy a mutatószámok meghaladják a 2014. évit. A képviselők Nagy Zsoltnak, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatójának beszámolóját tudomásul vették. Továbbá a tanácskozáson arról is határoztak, hogy a zrt. vezetője a jövőben havonta tájékoztatja a képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának és Városfejlesztési Bizottságának tagjait.

Címkék#pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!