Pápa

2017.04.25. 19:01

Együtt: Több központi pénzt vidékre!

Pápa – Többek között a vidéki kórházi és oktatási infrastruktúra fejlesztésére, vagy éppen a pápai közutak, járdák állapotának javítására fordítaná az Együtt a budapesti olimpia megrendezésére szánt forrásokat.

Polgár Tibor

Erről beszélt Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke és Bányai Katalin, a párt pápai önkormányzati képviselője a Fő téren tartott keddi sajtótájékoztatójukon. – Az országgyűlés hamarosan elkezdi a 2018-as költségvetési törvény vitáját. Az Együtt költségvetési módosító indítványokban el fogja költeni a budapesti olimpia megrendezésére tervezett forrásokat az oktatás és az egészségügy válságának kezelésére – jelentette ki Szigetvári Viktor. Úgy fogalmazott, egy budapesti olimpia egyszer majd jó cél lehet, de ez most túl sok pénzébe került volna az országnak, ezeket a pénzeket pedig a vidéki kórházi és oktatási infrastruktúra fejlesztésére kell fordítani. Hozzátette: Veszprém megyében és Pápán is rengeteg problémát tapasztalnak a háziorvosi, a gyermekorvosi, a fogorvosi szakellátás terén, például sok a betöltetlen praxis, nőnek a várólisták, a nyugdíj előtt álló orvosoknak nincs utánpótlása.

Szigetvári Viktor és Bányai Katalin

Bányai Katalin a pápai járdák és utak állapotát rémisztőnek, életveszélyesnek nevezte, mint mondta, a kormánytól ezek rekonstrukciója kapott 650 millió forintnál jóval több kellene egy olyan teljes, átfogó felújításhoz, ami nem csak a városközpontot érintő szakaszokra terjed ki. Kérdésünkre megjegyezte, közel 8 milliárd forintra lenne szükség a célra. Szigetvári Viktor úgy látja, egy Pápa méretű térségi központnak éves szinten 1,5-2 milliárd forintot kellene kapnia a központi költségvetésből útjavításokra, ha egyszerre nem is megy, több lépésben meg lehetne oldani a problémát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!