Pápa

2016.09.27. 19:47

Azt üzente, lelövi - elítélte a bíróság

Pápa - Jogosan tartott volt férjétől az a nő, akit lelövéssel fenyegetett a vádlott. A korábbi biztonsági őrt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Marton Attila

A 49 éves F. Attilának, aki az egyik vagyonvédelmi cégnél dolgozott biztonsági őrként, 17 évi házasság után tönkrement a kapcsolata 2006-ban. A házaspár még öt évig életközösségben élt - volt két fiuk -, majd 2011-ben végleg betelt a pohár a nőnél. Párja tudta nélkül Angliába költözött. Egy internetes közösségi oldalon keresztül a veszprémi férfi rendszeresen üzent neki, de az asszony nem reagált rá, csak a fiaival beszélt telefonon.

A vádlott az ítélet szerint nem tudta elfogadni a szakítást, becsapottnak érezte magát, hogy már egyedül kell nevelnie a gyerekeit. A vadászat volt a hobbija, 2013 őszén fegyvertartási engedélyt szerzett három fegyverére. Ezután kezdődtek el a nő lelövéséről szóló fenyegetések. Az asszony tervezett hazautazását félelmében lemondta, pedig már megvolt a repülőjegye. Feljelentést tett a pápai rendőrségen.

2014 decemberének elején a vádlott az alábbi bejegyzést tette az interneten: „Egy családot hagytál itt, de egyet ne felejtsél el, mihelyst idejössz, bumm a fejbe, nekem megéri azt a tíz évet.” Amikor később meglátta asszonyát a világhálón egy újabb képen, ismét fenyegetést írt neki. Aztán, amikor a nő hazalátogatott, a férfi telefonon megmondta a fiának, ha kell, három napig is a ház előtt várja az anyjukat, hogy majd fejbe lőhesse. A kihangosított telefonbeszélgetést a másik fiú is hallotta, aki azonnal értesítette az anyját. F.-né még aznap feljelentést tett. Emellett a vádlott az egyik fiának az interneten olyan képet küldött, amin szétszedett fegyverei voltak láthatóak. A pápai rendőrség gyorsan lépett: lefoglalták F. Attila mindhárom lőfegyverét, valamint 26 lőszerét.

A tárgyaláson a férfi tagadta, hogy fenyegette, lelövéssel riogatta volt feleségét. Az asszony ennek az ellenkezőjét állította, továbbá elmondta, hogy 2011-ben azért költözött Angliába, mert már nem tudta elviselni a férfi zaklatásait, lelki megaláztatásait. A Pápai Járásbíróság folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt F. Attilát nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, aminek a végrehajtását két évre felfüggesztette. A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!