Az idei fesztiválról sem hiányzik az érdekességeket rejtő bélyegkiállítás

2017. június 17., 05:00 szerző: Polgár Tibor
komment
Három napra ismét játékvárossá alakult Pápa: pénteken délután elstartolt a 27. Pápai Játékfesztivál, mely vidám, szórakoztató programok tucatjaival várja a kikapcsolódni vágyókat a hétvégén.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az első napon többek között játékmotoros versenyt tartottak gyerekek számára a Fő téren.

A játékfesztiválok elmaradhatatlan, népszerű programjai a könnyűzenei koncertek, az idei rendezvényen fellép például a Kelemen Kabátban, a Supernem, valamint vasárnap este a Lord. Utóbbi rockzenekar 2017-ben ünnepli fennállása 45. évfordulóját, ehhez kapcsolódóan pedig három rajongó, a pápai Buzás Gyula, illetve a jánosházi Bors Géza és Manyi kiállítást állított össze az együtteshez kötődő különféle relikviáikból a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában.

A Fő téri játékmotoros versenyre sok kisgyermek benevezett Fotó: Polgár Tibor

Ugyanitt látható a játékfesztiválok másik állandó eleme, a bélyegkiállítás, ami ezúttal a 65 éves pápai bélyeg-gyűjtőkör és a filatéliával 50 esztendeje foglalkozó Somogyi Zoltán munkássága előtt tiszteleg. A tárlat megnyitóján a helyi bélyeggyűjtőkört vezető Somogyi Zoltán úgy fogalmazott: Veszprém megye, és azon belül Pápa méltán számít a magyar filatélia fellegvárának. Mindezt Miklós László, a Magyar Bélyeg-gyűjtők Országos Szövetségének (Mabéosz) elnökségi tagja is alátámasztotta, aki köszöntőjében ennek a hobbinak a gazdag pápai múltját és eredményeit méltatta. Szabadkai Verita, a játékfesztivált szervező Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatónője kiemelte, a bélyegek kinyitják számunkra a világot, hiszen rengeteg információ, érdekes történet rejlik egy-egy kis művészeti alkotásban. Hermann István, a Mabéosz elnökségi tagja azt hangsúlyozta, hogy aki bélyeget gyűjt, nem lehet rossz ember, ugyanis ez egy nyugodt, csendes, hagyománytisztelő, nemes tevékenység.

A kiállítást Áldozó Tamás polgármester nyitotta meg, mint mondta, a bélyeggyűjtőkör 65 éve alatt rengeteg tudás és érték halmozódott fel. Hozzáfűzte, a filatélia lehetőséget nyújt arra, hogy eligazodjunk az elmúlt évtizedek történéseiben, mivel a jelentős eseményeket mind megörökítették bélyegeken. A tíz gyűjtő anyagait felvonultató, számos érdekességet rejtő tárlat ünnepélyes megnyitójának végén Somogyi Zoltán, valamint két lánya, Somogyi Ágnes és Judit színvonalas filatelista munkásságuk elismeréseként kitüntetéseket vehettek át a Mabéosztól.

Polgár Tibor

2017. június 17., 05:00 szerző: Polgár Tibor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...