Pápa

2015.12.01. 19:26

Az ellenzék szerint igazságtalan az új pápai adócsomag

Pápa - Előkészítetlen és több okból igazságtalan a város képviselő-testületének fideszes többsége által hétfőn elfogadott adócsomag – ezt Süle Zsolt jobbikos, illetve Grőber Attila szocialista önkormányzati képviselők egybehangzóan állították a keddi sajtótájékoztatóikon.

Polgár Tibor

Az ellenzéki politikusok többek között azt kifogásolták, hogy nem előzte meg egyeztetés, konzultáció az új adónemek (a telekadó és a kommunális adó) kivetését. Süle Zsolt brutális adóemelésekről beszélt, melyeket a társadalom különböző anyagi helyzetű csoportjaira nézve igazságtalannak tart, véleménye szerint például a kommunális adót differenciálni kellene.

Süle Zsolt, a Jobbik önkormányzati képviselője (Fotó: Polgár Tibor)

– Ez az adócsomag azt mutatja, a város gazdasági helyzete rosszabb, mint azt a városvezetés az elmúlt időszakban állította – jelentette ki a Jobbik képviselője. Hozzáfűzte: a lakosságra kirótt adók helyett más módon – például forrásátcsoportosítással – kell a szükséges forrásokat biztosítania a városnak.

Grőber Attila szocialista önkormányzati képviselő (Fotó: Polgár Tibor)

Grőber Attila elmondta, telekadót a lakóingatlannal be nem épített telkek után kell fizetni Pápa belterületén a következő évtől, azonban senki nem tudta neki megmondani, mennyi ilyen terület van a városban. Az MSZP-s képviselő nonszensznek nevezte, hogy olyan adótárgyakra vetettek ki adót, amiről nem tudni, hogy mennyi van belőle. Ő az építményadót, vagyis az úgynevezett garázsadót azért tartja igazságtalannak, mert nem veszi figyelembe azokat a tényeket, hogy van-e autója az ingatlantulajdonosnak. Grőber Attila kiemelte: a decemberi testületi ülésen megpróbálkoznak azzal, hogy ebben a formában semmissé tegyék az adórendeletet.

Címkék#adó#pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!