Pápa

2015.09.02. 18:55

Autósok, figyelem! - Baleset-megelőzési akció a pápai rendőrségtől

Pápa - Az iskolakezdéssel fokozott hangsúlyt fektet a baleset-megelőzésre a helyi rendőrkapitányság.

Polgár Bettina

Császárné Elek Veronika rendőr alezredes, a kapitányság kiemelt megelőzési főelőadója vezetésével a Szent István Római Katolikus Általános Iskola 30 alsó tagozatos kisdiákja vett részt a rendőrség által a tanévkezdésre szervezett prevenciós akcióban. A megmozdulás célja az volt, hogy felhívják a gépjárművezetők figyelmét az iskolák környékén megnövekedett gyalogosjelenlétre.

fotó: Keszler Balázs

– Láthatósági mellényt viselve keltünk át az iskolához közeli zebrákon a tanulókkal, akiknek felhívtuk a figyelmét, hogy mindig megfelelő körültekintéssel haladjanak át a gyalogátkelőhelyen, és eközben a forgalmat sem lehet indokolatlanul hosszú ideig feltartani. Továbbá az oktatási intézmény épülete melletti zebránál elhelyeztünk két tájékoztató táblát, melyeket a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság készített – tudtuk meg a rendőr alezredestől.

Császárné Elek Veronika tájékoztatása szerint a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolánál kapott helyet további két tájékoztató tábla. Ezek középpontjában Németh Kinga rajza látható, mellyel a kép készítője tavaly a Biztonságos közlekedés gyermekszemmel elnevezésű rajzpályázat első helyezését érdemelte ki a felső tagozatos korcsoportban. A rendőr alezredes elárulta: a rendőrség képviselői a közeljövőben előadásokat tartanak majd az első osztályos tanulóknak az őket érintő  közlekedési szabályokról.

A pápai rendőrök szeptember folyamán a Tarczy, az Erkel és a Vajda Márta iskolánál, valamint a Közgáznál segítik a gyalogosok könnyebb átjutását a gyalogátkelőhelyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!