Pápa

2017.06.12. 17:28

Angol társalgási klub indult Pápán

Pápa – A közelmúltban elkezdődött idegen nyelvi kurzust a városi könyvtárban tartják, és előfeltételek nélkül, akár csupán minimális nyelvtani tudással is várják a jelentkezőket.

Angol társalgási klub indult a Jókai Mór Városi Könyvtárban, melyre ingyenesen várják mindazokat, akik már a nyelvtannal tisztában vannak, de a beszélgetésben még nem eléggé jártasak.

Az angol társalgási klubot Németh Gabriella angoltanár, könyvtári munkatárs, tanulásszervező vezeti (jobbra)

Az első, múlt csütörtökön szervezett alkalomra tíz, változatos korú résztvevő érkezett, s rövid bemutatkozás után a hobbijukról, kedvenc ételeikről, desszertjeikről diskurálhattak. Mivel Pápán elég nagy a nemzetközi közösségi létszám, ezért anyanyelvi beszélgetőtársakkal való gyakorlásra is van lehetőség: egy texasi NATO-s feleség is részt vett a kurzuson.

Németh Gabriella, a foglalkozás vezetője angoltanárként végzett a Pécsi Tudományegyetemen. Jelenleg a könyvtár munkatársa, július 1-jétől pedig egy oktatási projektben dolgozik majd tanulásszervezőként.

Az első, jó hangulatban telt alkalomra kilenc hölgy és egy úriember érkezett

Mint mondta, az érdeklődés felmérését követően rendszeressé teszik a társalgási klubot. Nyelvtant nem tanítanak, nyelvvizsga nem előfeltétel, csak egy minimális angol tudás. A cél a gyakorlás, az egymástól való tanulás, az élményszerzés. A beszélgetések színesítésére segédeszközök gyanánt játékos feladatokat, esetleg táblát használnak a klubban. Az ötlet Hermann István könyvtárigazgatótól származik, ugyanis az idegennyelvi tréning már több városban is jól bevált gyakorlat.

A városi könyvtár gyermek részlegében tartják a kurzust, melyre várják a további jelentkezőket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!