Pápa

2016.08.25. 17:57

Állatbarátok, figyelem! – Segítő kezek kerestetnek

Pápa - Tennivalókból soha nincs hiány a Pápai Humán Állatvédő Egyesület és a Második Esély Állatmentő Csoport berkein belül, így nagy szükség lenne a vállalkozó kedvű önkéntesek segítségére.

Polgár Bettina

Murai Lajosné, Ibolya, a Második Esély Állatmentő Csoport tagja lapunknak nyilatkozva elmondta, szerencsére az állatok sétáltatásba többen is besegítenek, így elsősorban olyan önkéntesekre lenne égető szükségük, akik hetente egy-egy napon többek között kitakarítanák a kenneleket, ellátnák a sok-sok mentett macskát, játszanának a kutyákkal, illetve friss vizet töltenének az állatoknak. Mint mondta, emellett annak is nagyon örülnének, ha valakik besegítenének a csipek leolvasásban vagy állatorvoshoz vinnék a négylábúakat. A szorgos kezek jól jönnének mind a Második Esély Állatmentő Csoport törzsökhegyi befogadóhelyén, mind pedig a Pápai Humán Állatvédő Egyesület Szabó Dezső utcai telephelyén.

A 63 esztendős Murai Lajosné, Ibolya nehéz sorsú állatokat ment Pápán és környékén
Fotó: Polgár Tibor

- Sajnos a legnagyobb gondot az okozza, hogy nagyon kevesen vagyunk a takarításra. Ha azonban heti egy alkalom vállalásával egy-egy önkéntes a segítségünkre lenne, akkor máris könnyebben tudnánk ez idő alatt állatorvoshoz szállítani az ellátásra váró cicákat, kutyákat, hiszen a kennelek így rendezve lennének - mutatott rá Murai Lajosné.

Hozzátette, nagy örömükre szolgál, hogy a közelmúltban két hölgy is jelezte segítő szándékát, és bíznak benne, hogy a lelkes önkéntesek létszáma tovább gyarapodik majd. Ibolya elmondta, a két menhelyen összesen négy-öt állandó egyesületi tag tevékenykedik, akikre mintegy 40-50 állat jut. - Nagyon sok sérült állattal van dolgunk, ráadásul ez az év abból a szempontból is rendhagyó, hogy korábban még nem találkoztunk ilyen magas számban mentésre szoruló kutyákkal, cicákkal. Rengeteg állatot szállítunk be a menhelyre a környező falvakból is, hiszen az egész pápai járást, közel félszáz települést érint a tevékenységünk - emelte ki a Második Esély Állatmentő Csoport tagja.

- Vidékre a saját autóinkkal megyünk ki állatokat menteni. Ezt önkéntes alapunk tesszük, és nem jár érte fizetés. Nagyon önzetlen feladat a miénk, amit szívvel-lélekkel végzünk munka és család mellett is. Én nyugdíjas vagyok, 63 éves. Naphosszat nézhetném a televíziós sorozatokat, ehelyett azonban sokszor reggeltől estig az állatorvosnál vagyok. A Törzsökhegyben, a telkemen jelenleg 32 cica és 12 kutya él. Sok örömet okoz ez a munka, különben nem is végezném - fogalmazott Murai Lajosné.

- Nemrég egy bántalmazott vizslát mentettünk nagyon rossz körülmények közül - idézte fel az esetet könnyekkel küszködve Ibolya. Az eb akkor borzasztóan nézett ki, ma azonban a szerencsés mentésnek és a gondos ápolásnak köszönhetően már boldogan szaladgál a szomorúfűzfák között az udvaron.

Az elkötelezett állatmentő kifejtette, önkénteseknek és felajánlásoknak hála sikerült két kennelt lebetonozni és járólappal ellátni a Szabó Dezső utcai telephelyen, de egy rendbetétele még hátravan. Hamarosan pedig időszerű lesz kifesteni a kenneleket és a macskaházakat. Ez is jól példázza, hogy tennivalókból soha nincs hiány az állatvédőknél.

Aki rátermettnek és elkötelezettnek érzi magát, önkéntesnek jelentkezhet a Pápai Humán Állatvédő Egyesületnél a 30/562-7553 telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!