Pápa

2017.03.21. 20:55

A vérükkel segítenek

Vinár - Évente kétszer, tavasszal és ősszel véradást tartanak Vináron a Magyar Vöröskereszt szervezésében, valamint a helyi önkormányzat támogatásával. A legutóbbi ilyen alkalmon is sokan átérezték a nemes cél fontosságát, ez pedig a véradók számában is megmutatkozott.

Polgár Tibor

Horváth Csaba vinári polgármestertől megtudtuk, körülbelül 25 éve folyamatosan rendeznek véradást a faluban. - Vináron mindig nagy figyelmet fordítottak a lakosok a véradásra, amit minden évben két alkalommal, tavasszal és ősszel tartunk meg a Magyar Vöröskereszt szervezésében.

Ezúttal 22-en adtak vért a 230 fős Vinár művelődési házában
Fotó: Horváth Csaba

Az önkormányzat a helyszín biztosításán túl étellel és itallal várja a véradókat. Ki-emelném, hogy tapasztalataink szerint egyre több fiatal érzi át a véradás fontosságát, egyre többen jelennek meg a véradásokon. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a Magyar Vöröskereszt helyi képviselőjének, Erdély Gáborné Marikának, aki minden évben áldozatos munkával veszi ki a részét a véradás megszervezéséből és lebonyolításából, továbbá a Pápai Véradóállomás valamennyi munkatársának, nem utolsósorban pedig a megjelent 22 véradónak. Kétszázharminc fős kisközség vagyunk, a lakosságszámunk tekintetében a tízszázalékos részvételi arány igazán figyelemre méltó - fogalmazott Horváth Csaba.

A polgármester hozzáfűzte, bíznak benne, hogy a jövőben is hasonló szép számmal vesznek majd részt a vináriak a helyi véradásokon.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!