Pápa

2016.05.30. 19:54

A sertéstartók kezébe adná a pápai húsgyárat a Jobbik

Pápa - A Jobbik azt szeretné, hogy állami szerepvállalással a környék sertéstartóinak tulajdonába kerüljön a pápai húsgyár - hangzott el a párt képviselői által a helyi városháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

Polgár Tibor

Rosszul megválasztott konstrukció, alkalmatlan vezérigazgató, leszámolás, vagyonvesztés, hűtlen kezelés, a sertéstartók ismételt becsapása és kisemmizése - ezekkel a szavakkal foglalta össze a pápai húsgyár helyzetét Orbán Imre, a Jobbik Veszprém megyei elnöke. Hozzátette: az elmúlt tíz év alatt már harmadik alkalommal van csődben a nagy múltú helyi húsüzem. - Másfél évvel a hangzatos és nagyképű ígéretek után ismét csődben van a gyár, felelős ma sincs, viszont van mutogatás a nemzeti ellenzékre, mintha miattunk, a mi rossz gazdaságpolitikánk miatt csődölt volna be a húsüzem. Ismételten kérdezem a város fideszes vezetőitől: mikor fizetik ki a gazdákat és a beszállítókat, milyen jövőt szánnak a pápai húsiparnak, miért vitték csődbe ismételten a gyárat, mikor lesz a csődnek politikai és gazdasági felelőse? Ideje lenne őszintén beszélniük - fogalmazott az ellenzéki párt megyei elnöke.

Fotó: Polgár Tibor

A sajtótájékoztatón jelen volt Magyar Zoltán, a Jobbik egyik országgyűlési képviselője és mezőgazdasági szakpolitikusa is, aki a közelmúltban kérdésekkel fordult Fazekas Sándor miniszterhez a pápai húsgyár ügyével kapcsolatban. Az országgyűlési képviselő reményét fejezte ki, hogy a kormányülésen választ kap az alábbi kérdéseire. - Miért a beszállítók húzzák a rövidebbet, és egy önkormányzati tulajdonban lévő egységnél miért pont azok kerülnek a leghátrányosabb helyzetbe, akiket kommunikációs szempontból a kormány folyamatosan támogat? Itt a helyben élő kis és közepes családi gazdálkodókra gondolok. A Jobbik arra készül a parlamentben, hogy továbbvigye ezt az ügyet - jelezte Magyar Zoltán. Mint mondta, a Jobbik kidolgozott egy koncepciót, mellyel a húsgyár megmenthető lenne. Azt szeretnék, hogy a környék sertéstartóinak tulajdonába kerüljön az üzem, állami szerepvállalással. Az ország-gyűlési képviselő szerint ez az egyetlen olyan, Nyugaton gyakran alkalmazott konstrukció, mellyel a kisebb üzemek fel tudják venni a versenyt nagyobb versenytársaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!