Pápa

2015.04.16. 17:33

A közösséget szolgálják

Pápa – Az elmúlt időszakban sem ült a babérjain a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete: számos programot, projektet megvalósítottak.

Mocskonyi Gergő

– Egyesületünk 2006-ban alakult, és az elmúlt években igyekezett minden pályázati lehetőséget kihasználni – hangsúlyozta Orbán Zsuzsanna, a Civilszerviz koordinátoraa szervezet legutóbbi sajtótájékoztatóján. Mint mondta, tevékenységük mára az iskolai közösségi szolgálatra is kiterjed, melyben diákokat közvetítenek és biztosítanak számukra munkalehetőséget. Saját programjaik között szerepel többek között a Civil Majális, a Civil Fesztivál.

Orbán Zsuzsanna elárulta, munkájuk során elsősorban az önkéntességre alapoztak, és szeretnének a nemzetközi önkéntesség felé nyitni. A Civilszerviz egyesületet régóta szoros partnerségi viszony fűzi a Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítványhoz, melynek elsődleges célja az amatőr művészeti és kulturális csoportok támogatása.

– Az elmúlt néhány hónapban több tájékoztatót is szerveztünk, például az új Polgári törvénykönyvről, a pénzügyi és egyéb bevallásokkal kapcsolatos teendőkről. Mindemellett pályázatokhoz nyújtunk segítséget – számolt be az alapítvány munkájáról Csiténé Teslér Viola koordinátor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!