Pápa

2016.08.16. 19:55

A hosszú élet titka

Pápa - A munka a hosszú élet titka - vallja Sági Istvánné, aki a napokban betöltötte a kilencvenedik életévét. Irénke nénit a kerek évfordulón a miniszterelnök és a városvezetés nevében Unger Tamás alpolgármester köszöntötte.

Meleg Andrea

Sági Istvánné 1926. augusztus 14-én született Pálházán. Dolgos családból származott, hatan voltak testvérek, ő volt a legidősebb. Alig töltötte be a 12 évet, amikor elkezdett a gazdaságban dolgozni. Fiatal lányként átélte a háború szörnyűségeit. Férjhez ment és egy fia született. Sok nehézséggel kellett megbirkóznia életében. Irénke néni azt mondja, a munka tartja fiatalon. Soha nem unatkozik: a mai napig süt, főz és kertészkedik.

Unger Tamás köszönti Sági Istvánnét a 90. születésnapján  Fotó: Meleg Andrea

- A hosszú élet titka a munka. Úgy érzem, ha abbahagynám, akkor végem len-ne. Szellemileg is igyekszem friss maradni. Olvasok, rejtvényt fejtek, és szeretem a régi filmeket - jegyezte meg mosolyogva a szépkorú asz-szony. Irénke néni nem szorul segítségére, ellátja magát. Fia és családja rendszeresen látogatja. Nagyon büszke két unokájára, akik gyerekként sok időt töltöttek nála.

Unger Tamás egy csokor virágot és Orbán Viktor köszöntőlevelét nyújtotta át a 90 éves hölgynek néhány kedves szó kíséretében. Irénke néni cserébe finom házi süteménnyel vendégelte meg, melyből a média munkatársai is kaptak kóstolót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!