Pápa

2016.09.23. 17:44

A hétvégékre megnyitják a pápai Fő utcát az autósok számára

Pápa - A város képviselő-testülete a pénteki ülésén módosította a belváros érvényben lévő közlekedési rendjét: a továbbiakban péntek 14 órától vasárnap 22 óráig gépjárművel be lehet hajtani a Fő utcára.

Polgár Tibor

Változás állt be a város képviselő-testületének összetételében. Az MSZP-Együtt-PM színeit képviselő Kovács Csilla júniusban lemondott a mandátumáról, helyén a jelölőszervezet képviseletében Bányai Katalin Erzsébet folytatja a munkát. Ő városi képviselőként a pénteki tanácskozáson debütált. Miután Kovács Csilla helyére nem állított új jelöltet az MSZP-Együtt-PM, a jogszabályi előírásoknak megfelelően a legutóbbi önkormányzati választáson a jelölőszervezet kompenzációs listáján soron következő Bányai Katalin kapta meg a képviselői mandátumot.

Bányai Katalin Kovács Csilla nyomában tagja lett a képviselő-testület Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottságának, az Egészségügyi és Szociális Bizottságának, míg az új képviselő korábbi külsős helyét a Humánerőforrás Bizottságban Szirbek Rita vette át. Bányai Katalin a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Tanácsadó Testületben is szerepet vállal Kovács Csilla helyett.

A személyi kérdés mellett a képviselők a napirendi pontok sorában tárgyalták a város első féléves gazdálkodását, amelyről Áldozó Tamás polgármester azt mondta: teljes képet nem ad, hiszen a bevételi oldal némely tételei, így például egyes adók csak később jelennek meg a büdzsében. A polgármester javaslatára új városi kitüntető címet alapítottak, ez a Pápa Város Tiszteletbeli Követe nevet viseli, amit a benyújtott javaslatok alapján a polgármester adományoz. Ezt azok a magyar és külföldi természetes személyek kaphatják meg, akik a város képviseletéért sokat tesznek.

Áldozó Tamás  Fotó: Polgár Tibor

A képviselők a közterület-használat és a reklámozás rendjén is változtattak, a megfogalmazottak szerint adománygyűjtést kizárólag nyilvántartásba bejegyzett szervezet végezhet, továbbá a város központi helyein nem lehet adományt gyűjteni. Hozzányúltak a belváros érvényben lévő közlekedési rendjéhez is, a továbbiakban péntek 14 órától vasárnap 22 óráig gépjárművel be lehet hajtani a Fő utcára. A közlekedést érinti az a döntés is, hogy elektromos autók számára ingyenes lesz a parkolás a fizetős parkolóhelyeken. Egy szintén elfogadott javaslat alapján megsértik a közösségi együttélés szabályait azok a kereskedelmi és vendéglátó-ipari egységek, amelyek a bejelentett nyitvatartásukat nem tartják be, a megnyújtott nyitvatartást pedig pénzbírsággal szankcionálják.

Áldozó Tamás tájékoztatott arról is, hogy a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás a jövőben pénteken 12 óráig tart, a szerdai meghosszabbított ügyfélfogadás idején pedig 12 és 13 óra között ebédszünet szakítja meg a hivatali időt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!