lelki feltöltődés

2017.12.18. 14:59

Német nemzetiségiek adtak adventi hangversenyt Pápán

A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat jól bevált, s egyre népszerűbb adventi hangversenyére megtelt a Szent József-kápolna.

Laskovics Márió

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola nagy énekkara nyitotta meg az egyre népszerűbb rendezvényt. Balra Ferenczi Kálmán iskolaigazgató, és Pillerné Fódi Ilona, a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ) hagyományos adventi hangversenyére várta a város zenekedvelő polgárait pénteken a Szent József-kápolnában, amelyet immár nyolcadik alkalommal rendeztek meg, hetedszerre a közösségi térként is funkcionáló, a rendezvény optimális helyszíneként jól bevált templomban. A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola nagy énekkarának dala után Pillerné Fódi Ilona, a PNNÖ elnöke köszöntötte a közönséget.

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola nagy énekkara nyitotta meg az egyre népszerűbb rendezvényt. Balra Ferenczi Kálmán iskolaigazgató és Pillerné Fódi Ilona, a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

Elmondta, a német nemzetiségiek számára nagyon fontos ünnep a karácsony és az advent. Ezért járultak hozzá a pápaiak és a környékbeliek lelki feltöltődéséhez az évről évre egyre népesebb nézőközönséget felmutatni képes rendezvénnyel.

Pillerné Fódi Ilona, a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a karácsonyvárás fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében

Szólt arról a sváb szokásról is, mely keretében a karácsonyt megelőző kilenc napban a Szent család otthonkeresését idézték meg. Ez régen úgy valósult meg, hogy napról napra járták a házakat, imádkoztak és egyházi énekeket énekeltek. Mint mondta, a még élő nagyszülőket meginterjúvolva tervezik e hagyomány kiadvány formájában való megörökítését.

A kis kuktának állt ovisok magyarul és németül is daloltak, örömmel szerepeltek

A Vajda Péter lakótelepi Óvoda Rozmaring csoportja vidám dalos műsora után a Bakonyjákói Nefelejcs Vegyeskar teremtett meghitt hangulatot. A Munkácsy iskola zenekarát követően Császár Tamás szavalt, az iskola kis énekkara és pedagógus kórusa adott műsort, végül a Gannai Asszonykórussal ért véget a két nyelven megszólaló, karácsonyváró dallamok sora.

A hangverseny után szeretetvendégségre marasztalták az érdeklődőket Fotók: a szerző

A hangverseny a Stille Nacht közös eléneklésével, valamint szeretetvendégséggel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!