Pápa

2016.06.13. 10:47

Elrajtol a Mária Maraton

Pápa, Zirc – Első alkalommal valósul meg idén június 18. és július 10. között a Mária Maraton a Mária Út szervezésében, melynek keretében Frank Tibor és Veress Béla ultramaratonfutók futják végig a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó 1300 kilométert.

Laskovics Márió

Az eseményhez túrakerékpárosok is csatlakoznak Ausztria, Magyarország és Erdély tájain. Fabiny Tamás evangélikus püspök, Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita, Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke és Székely János római katolikus püspök a rendezvény védnökei. Veszprém megyét is érinti az útvonal. A csapat Sárvárról június 22-én 15.30-16 óra körül érkezik a pápai Fő térre. Innen 23-án 9 órakor indulnak tovább Zircre, a Ciszterci Apátsághoz, ahonnan 24-én 9 órakor haladnak tovább a bodajki kegytemplomhoz. Csatlakozni lehet az eseményhez, az egyes szakaszok előtt legfeljebb négy napig várják a jelentkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!