Pápa

2015.11.02. 20:00

Megszépül a pápai Igal-lakótelep

Pápa - Az idei év második legnagyobb városi beruházásának keretében az Igal-lakótelepen és környékén járdaépítést, parkolóhely-kialakítást, a csapadékvíz-elvezetési rendszer korszerűsítését, valamint a közvilágítás bővítését valósítják meg.

Polgár Bettina

Zsegraics Gyula, a városrész önkormányzati képviselője kifejtette: a lakossági konzultációkon már többször megfogalmazódott az igény a fejlesztésekre. Elmondása szerint a terveket az itt lakók kéréseinek figyelembevételével alakították ki, ezek alapján kezdődtek meg a kivitelezési munkák. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere ismertette: az Igal-lakótelepen és a Komáromi út mentén a munkálatok csaknem 35 millió forintot vesznek majd igénybe. A környéken megközelítőleg 400 lakás található, így akár 800–1000 főt is érinthetnek ezek a fejlesztések.

– Eddig még nem volt példa ilyen nagy léptékű önkormányzati beruházásra az Igal-lakótelepen. A korábbi murvás parkoló helyén 50 beállásos parkolót építünk ki. Ennek többféle funkciója lesz: sokan itt teszik le az autójukat és innen szállnak át arra a buszra, amivel a munkahelyüket megközelítik. Emellett a lakótelepen élők kényelmét is szolgálja majd ez a parkoló, melyhez megfelelő minőségű közvilágítás készül, valamint járdaépítést is végzünk, továbbá végrehajtjuk a csapadékvíz-elvezetési rendszer korszerűsítését - hangsúlyozta a polgármester.

Az építési területet sem közlekedésre, sem pedig gépjárművek tárolására nem lehet használni. Ezzel kapcsolatban helyezett ki tájékoztató cédulákat Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő (Fotó: Vallner Bettina)

A városrész önkormányzati képviselője kiemelte, nagy örömükre szolgál, hogy a fejlesztés keretében nemcsak a parkoló, hanem a járda egy szakasza is elkészül. Ennek hiányában ugyanis az Öreghegybe járók korábban kénytelenek voltak az úttesten közlekedni.

– Ez a komplex program közvilágítás-bővítést is tartalmaz. A megfelelően kivilágított parkoló nagyobb biztonságot jelenthet majd az autósok számára – hangsúlyozta Zsegraics Gyula. Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elárulta: fővállalkozóként végzik ezt a feladatot, melynek teljesítéséhez alvállalkozókat is bevonnak majd. Az ügyvezető tájékoztatása szerint a munkálatok várhatóan december 31-ére zárulnak le, azonban az időjárás függvényében akár korábban is végezhetnek.

A polgármester hozzáfűzte, a továbbiakban is lehet majd számítani hasonló fejlesztésekre a környéken, melyek célja az itt lakók környezetének szépítése és életminőségének javítása lesz. – Ugyanakkor azt sem feledhetjük, hogy aki bejön a városunkba, az itt elhaladva alakítja ki az első képet Pápáról – jegyezte meg Áldozó Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!