Pápa

2014.11.13. 16:44

Új elnököt választottak

Pápa – Varga Pétert, Vaszar polgármesterét választották meg a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulása elnökévé.

Munkatársunktól

Varga Péter eddig elnökhelyettes volt a társulásban. A korábbi elnök Kunszt Szabolcs, Takácsi polgármestere volt. Az október 12-i önkormányzati választás eredményeként Takácsiban Vajda György lett a polgármester, így a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulása élén mindenképpen személyi változás állt volna be. A pozíció azonban nem településhez kötött, elnököt a Társulási Tanács saját tagjai közül választ.

A Pápai Járási Hivatal tanácstermében tartott legutóbbi ülésen Varga Pétert jelölték a tisztségre. Vaszar polgármestere volt az egyetlen jelölt és titkos szavazáson 44 igen vokssal, két érvénytelen szavazattal elnöknek választották. A társulásnak 48 Pápa környéki település a tagja, az ülésen 46 település képviselője – polgármesterek, alpolgármesterek – volt jelen.

Döntöttek az elnökhelyettes személyéről is, ő Vörös Tibor, Ugod polgármestere lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!