Pápa

2014.10.16. 19:05

Városfejlesztési terv

Pápa - Elkészült tíz városi fejlesztés tanulmányterve - jelentette be Unger Tamás alpolgármester a Városházán tartott sajtótájékoztatóján.

Polgár Tibor

Mint ismert, az év első felében a pápai önkormányzat több mint 70 olyan pontot határozott meg a városban, melyek esetében fejlesztésre, beavatkozásra van szükség. Ezek közül első körben tíz projektnek már elkészült a részletes tanulmányterve.

- Az egyes projektek hosszas engedélyeztetési, közbeszerzési eljárást igényelnek. Továbbá a tervek alapul szolgálhatnak a város Területi Operatív Programhoz kapcsolódó 40 fejlesztési projektjéhez, amihez kapcsolódóan a pályázatokat várhatóan legkésőbb jövő tavasszal kiírják - indokolta a tanulmánytervek elkészítésének szükségességét Unger Tamás.


Unger Tamás alpolgármester ismertette tíz jelentős városi fejlesztés elkészült tanulmánytervét (Fotó: Polgár Tibor)

Megtudtuk tőle: az egyik legnagyobb léptékű beavatkozást az Igal lakótelep közlekedésének rendezése jelenti, aminek keretében többek között meglévő utakat rekonstruálnának, illetve növelnék a zöldfelületeket. Emellett a járdák és a szegélyek térkőburkolattal történő ellátását is tervezik.

Ugyancsak komoly munkát igényel majd a Deák Ferenc utca rendezése, amire két terv is van. Az egyik alapján az utca egyfajta közösségi térként működne, például a mozi épülete előtt padokat, utcai játékokat helyeznének el.

A Szent István út és a Téglagyári út kereszteződésében gyakran kialakuló forgalomtorlódást egy körforgalom kiépítésével oldanák meg.

Tanulmánytervek készültek továbbá forgalomlassító sziget kiépítésére a Külső-Veszprémi úton, buszmegállóval kombinált körforgalom kialakítására a Juhar utca Nagysallói utca kereszteződésénél, a Bocsor utcai kerékpárút megépítésére, az Erkel Ferenc utcai gyalogátkelőhely létrehozására, valamint a borsosgyőri orvosi rendelő felújítására. Tervezik a Meggyes-köz, illetve a Fáy Lakótelepi Óvoda előtt parkolók kiépítését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!