Paloznak

2017.06.02. 17:10

Három felújított utca Paloznakon

PALOZNAK - Az önkormányzat a Belügyminisztériumtól kapott 15 millió forintos támogatásból és hétmillió forint saját forrásból leaszfaltozta a Napsugár, Petőfi és Ady Endre utcákat. Az átadáson jelen volt Kontrát Károly országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Szendi Péter

Czeglédy Ákos polgármester köszöntőjében kitért arra, hogy évek óta pályáztak a Belügyminisztériumnál belterületi utak felújítására. Nagy örömükre tavaly Kontrát Károly országgyűlési képviselő támogatásának köszönhetően nyert a beadványuk. Három utcát újítottak meg, ezeket utoljára 1996-ban aszfaltozták le a csatornázás után, azonban a hidegaszfalt-burkolat már teljesen elhasználódott. - Ideje volt, hogy húsz év után a Napsugár, a Petőfi és az Ady utcák új aszfaltréteget kapjanak. A vízelvezetés miatt egyoldali szegély épült a felújítás során.

A három utcában összesen 700 méter újraaszfaltozott úttal gazdagodott a település. Az Ady utcában gyeprácsos parkolót alakítottak ki a meglévő három hely mellé, hogy a hivatalba érkezők kényelmesen parkolhassanak.

- Ezt önkormányzati dolgozókkal valósítottuk meg saját pénzből - mondta a falu első embere, aki megköszönte Kontrát Károly támogatását és reméli, hogy Paloznak továbbra is sikeresen pályázik.

Az országgyűlési képviselő mindig örömmel jön Paloznakra, az itt élők vendégszeretete példaértékű.

- A Balaton egyre vonzóbb az emberek számára, de most a füredi vizes világbajnokság még inkább a fókuszba állítja ezt a térséget. Kívánom önöknek, hogy használják biztonságban ezeket az utakat!

Az ünnepélyes szalagátvágás után a három felújított utcát hivatalosan átadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!