Paloznak

2015.09.26. 16:12

Falvakat és városokat összekötő szüreti mulatság Paloznakon

A falunapok szombatja elég borongósra sikerült Paloznakon, de a helyiek kedvét még az eső sem ronthatta el, volt gulyásfőzés, néptáncbemutató, zenés műsorok és még az ungvári gyermekcsoport is megtartotta előadását a szabadtéri színpadon.

Kekk Sára

A gulyásfőző verseny különlegességei, a a hajduböszörményi vendégek jellegzetes hajdúsági ételei voltak, de a helyiek is kitettek magukért, nem is csoda, hogy a délután felvonulásra már nem is maradt a kóstolókból.

Délután háromkor a Fő térről pedig elindult a menet, élén, a lovashintó bakján, a polgármesterrel, aki az őket Alsóörsön váró seregnek bohókás, boros rigmusokkal kedveskedett. Az alsóörsiek is készültek a menetre, finom kalácsokkal, pogácsákkal és persze borral és pálinkával várták a felvonulókat.

Czeglédi Ákos paloznaki polgármestert a hajdúsági hagyományőrzők csoportja is elkísérte, akiket be is mutatott Hebling Zsolt alsóörsi és Ferenczy Gáborné lovasi polgármesternek.

A népi tánc bemutatók után a lovashintók és a két kisvonat is visszaindult Paloznakra, ahol a Magyar Honvédség Légierő Zenekarának koncertjével folytatódott a mulatság.

Címkék#Paloznak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!