Paloznak

2017.04.24. 17:35

A cserszegi fűszeres beelőzte a rizlinget

PALOZNAK - Huszonhetedik alkalommal rendezte meg az önkormányzat a faluház nagytermében a borversenyt. Idén 56 mintát adtak le a helyi borosgazdák és pincészetek.

Szendi Péter

Ismételten az olaszrizling volt a legmagasabb számban, szám szerint 31 bormintát adtak le, hogy azokat a szakértő zsűri Englert Dezső vezetésével bírálja és véleményezze. A legnépszerűbb nedűn kívül megtalálható volt még a szürkebarát, a zenit, a chardonnay, a rozé, és voltak természetesen vörösborok is. Idén 8 arany-, 27 ezüst- és 17 bronzérmet osztott ki a zsűri, négyen pedig oklevelet kaptak. Náluk a technológiai problémákra hívta fel a figyelmet a versenybíróság. A tavaly jú-niusi jégeső ugyan megtizedelte jó néhány gazda termését, de ez a minőségre nem hatott ki, köszönhetően annak, hogy időben elkezdték a védekezést. Englert Dezső örömét fejezte ki, hogy egyre több jó minőségű bort versenyeztetnek. A borosgazdák és a pincészetek megfogadják a zsűri tanácsait. Idén a Péter Pincészet cserszegi fűszerese kapta a legmagasabb pontszámot, megelőzve jó néhány olaszrizlinget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!