Otthon

2013.03.25. 16:38

Ünnepi dekoráció, gyorsan

Ezúttal a lakás ünnep előtti díszítéséről kérdezték olvasóink Prevics Borbála enteriőrtervezőt.

Varga Ibolya

Azt firtatták, hogyan készíthetnek olyan díszeket, amelyeket nem ununk meg a következő hétvégén, hanem akár hetekig eltűrhetjük őket. Bár ha kinézünk az ablakon, nem úgy látjuk, de akkor is jön a tavasz, itt a húsvét, elővehetjük a vidám, színes és könnyed dekorációs tárgyainkat otthonunk díszítéséhez - állítja Prevics Borbála.

Felfrissíthetjük otthonunkat egy csokor színes virággal, különböző méretű és anyagú húsvéti nyuszikkal vagy festett tojásokkal, ráadásul mindezeket megspékelhetjük egy új olcsó és gyors dekorációs lehetőséggel. Festett tojásokat magunk is készíthetünk, akár úgy, hogy vásárolunk hozzá különféle dísztelen dekorációs kellékeket, de ki is fújhatjuk a tojást és ízlésünk szerint díszíthetjük.



Ha van elég tárolóhelyünk évről-évre kis módosítással használhatjuk az alapokat. A háztartás új Jolly Jokere a dekortapasz, melynek eredeti japán neve a washi tape. Ez olyan szalag, mely a szivárvány minden színében, óriási mintaválasztékkal kapható, környezetbarát, hiszen rizspapírból készül. Könnyű tépni, nem kell hozzá ragasztó és bármikor eltávolítható. Használhatjuk papírra, üvegre, bútorra, fára, kerámiára és fémre is.

 



Újjávarázsolhatjuk vele életterünket, egyedivé tehetjük kedvenc tárgyainkat ráadásul pillanatok alatt. Különleges húsvéti tojásokat készíthetünk, vagy az ünnepi terítéket is dekorálhatjuk vele. Persze, nem árt előre megtervezni, hogy mit és hogyan akarunk díszíteni vele. Akkor sincs nagy baj, ha nem olyan lesz a kiválasztott tárgy, mint amilyennek elképzeltük, mert könnyen eltávolíthatjuk a tapaszt.

Rendkívül változatosan tudjuk felhasználni, ötleteinknek csak a fantáziánk szab határt. Falmatrica helyett dekorálhatjuk vele a falakat, csíkozhatunk, vagy akár figurális formákat is készíthetünk belőle. Ezek különösen a gyerekszobában mutatnak jól, ahol a tapasszal a padlóra autóutat alakíthatunk ki, vagy babaszobát, a falra házikók, fák kontúrjait rakhatjuk ki belőle.

 



Lehet, hogy a legújabb kedvenc családi fotóinknak, vagy a nekünk tetsző képeknek nincs már keretük, nem is akarunk vásárolni, de ez az anyag képkeret helyett is kiválóan mutat. Mivel fára és üvegre is nyom nélkül ragasztható, így igazán tavaszias enteriőrt varázsolhatunk vele a szobába vagy akár a konyhába.

 

 

 



Tekerjük be vele régi bútoraink lábát, színesítsük a fiókok előlapját, vagy a konyhaszekrényt, illetve üveges részét, a vitrint dekoráljuk.

Igazán különlegessé és egyedivé tehetjük vele a kerékpárunkat, vagy akár a számítógépünk billentyűzetét. A kisebb darabokból jut a mécsestartókra vázákra, és rájuk sem ismerünk többet.

 

 


Rovatunkban szívesen válaszolunk olvasóink lakberendezéssel kapcsolatos kérdéseire. Szakértőnk, Prevics Borbála lakberendező, enteriőrtervező abban is segít, hogy miként alakítsuk ki az új környezetünket, hogy őrizhetjük meg nagymamánk szép bútorait a modernek között , vagy miként készíthetünk magunk apróbb bútorokat. Kérdéseiket a [email protected] címre várjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!