Otthon

2017.02.13. 11:25

Tavasz a lakásban: ültessük majd a kertbe növényeinket

A virágboltokban megjelentek az első tavaszi cserepes virágok, amelyekkel egy kis tavaszi hangulatot varázsolhatunk a lakásba.

Tóth B. Zsuzsa

A legkelendőbb vágott virágok a tulipán, a jácint, a nárcisz, de ha a virág látványában sokáig szeretnénk gyönyörködni, akkor naponta vágjuk vissza kissé a virág szárát és a vázát minden nap töltsük meg friss vízzel.

Vásárolhatunk cserepes virágokat is, az egyik legkedveltebb a ciklámen. Annak virága már sok féle színben kapható a fehértől, rózsaszínen, piros árnyalatokon át a lilákig és a cirmosakig. Nem árt tudni, hogy semmiképpen nem érheti a leveleit és a virágait nedvesség.

Tavaszt hozó illatos jácint, krókusz, nárcisz és fürtös gyöngyike
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A virágok élettartamát megnöveli viszont, ha éjszakára a cserepet hűvös, fűtetlen, de fagymentes szobába visszük. Apró virágú krókuszt, nárciszt, hajtatott jácintot és színpompás kankalinokat ugyancsak bátran választhatunk. Élénk színükkel jobb kedvre derítenek mindenkit. A hagymások elvirágzása után ne dobjuk ki azokat, de a primulát se. Kevesebb öntözés mellett várjuk meg, amíg elmúlnak a fagyok és kiültethetjük a hagymákat a kertbe. A jövő év tavaszán meglepnek bennünket szíves virágaikkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!