Otthon

2016.01.25. 16:07

Ügyeljünk a teleltetésre

Unferdorfer József kertész szerint a sikeres nyári virágzást a teleltetéssel alapozzuk meg az évelő, de fagyérzékeny növények esetében.

Tóth B. Zsuzsa

A teleltetés során se hagyjuk sokáig magukra kedvenc növényeinket, bár kétségtelen, hogy a téli időszak több szabadságot ad a kertésznek, mint az év többi szaka. Ilyenkor is figyeljük meg a növényeket alaposan, vegyük észre az esetleges kártevőket.

Ha porosak a levelek, tisztítsuk meg azokat. Ahol egy légtérben több növény is van, ott esetleg elkaphatják egymástól a betegségeket, avatkozzunk be, ha szükséges. A beteg, elsárgult leveleket távolítsuk el a növényekről. Odafigyeléssel öntözzünk. Nem baj, ha kiszárad a növények talajának felszíne a cserépben, a teleltetés ideje alatt inkább kevesebb vizet kapjanak, mint túl sokat. A begóniák, muskátlik félhomályban is jól telelnek, a citrusféléknek pedig szükségük van a fényre, különben megnyúlnak. Azokra leselkedik télen is a pajzstetű, és a korompenésztől ugyancsak meg kell óvni valamennyit.

Címkék#teleltetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!