Otthon

2017.03.14. 11:45

Tavaszi nagytakarítás kívül- belül

Veszprém – Túllendülve a tavaszi fáradtságon, és ha már elhatároztuk magunkat az életmódváltásra, diétára, egyvalamit még érdemes megtennünk: végezzünk tavaszi nagytakarítást.

Rieger Zsanett

Talán az utolsó ilyen időszak akkor volt, mikor karácsonyra készülődtünk. Ha egy kis időt rászánunk, és körülnézünk, méltóképp köszönthetjük az új évszakot, tisztasággal körülölelve az otthonunkban. Persze ez nemcsak a szokásos takarítási rituálékat (porszívózás és társai), hanem érdemes egy pillantást vetni kertünkre, hogy a télen elhanyagolt növényeink milyen állapotban vannak. A jó idő beköszöntével így két legyet ütünk egy csapásra: a friss levegőn is vagyunk, és ráadásul virágaink is meg fogják hálálni a korai törődést. Tavasz kezdetén érdemes őket átültetni, ha szükséges, és virágfölddel ellátni őket.

Nőknek ilyen tájt ajánlatos egy alapos gardrób átnézés, és megszabadulni a már nem hordott ruháktól. Jó hír viszont, hogy ezek helyére újakat lehet beszerezni, talán ez a gondolat kellemesebbé teszi ezt a procedúrát. Még jobb, ha valamilyen szervezetnek adjuk oda a megunt vagy kinőtt ruhadarabokat.  De nemcsak kívül, belül is érdemes takarítást végezni ilyenkor. Gondoljuk át, mit szeretnénk, mit értünk el, milyen terveink vannak a nyárra, és beszélgessünk egy jót a barátnőnkkel egy smoothie mellett. ( Ha már elköteleztük magunkat az életmódváltás mellett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!