Szárnyas, vad és hal: a klasszikusokat is lehet könnyű ételnek készíteni

2016. december 16., 10:15 szerző: Tóth B. Zsuzsa
komment
A megszokott, klasszikus menü helyett akár könnyebb ételek is kerülhetnek az ünnepi asztalra karácsonykor Mezőssy Zoltán vendéglős szerint.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

- Az ünnepen nálunk otthon a hízott tanyasi liba sosem hiányozhat az asztalról, a csodálatos májával együtt. Lila káposztát és majonézes burgonyasalátát kínálunk hozzá köretként. Amellett saját magunk fogjuk a fogast, azt rántva készítjük, kaszinótojással és franciasalátával. Persze sokan ragaszkodnak a tradicionális ételhez, a halászléhez ilyenkor. Készülhet pontyból vagy harcsából.

A halászlé ne legyen túl csípős, ki-ki igazítsa az ízléséhez, a liba, kacsa mellé kiváló a párolt káposzta
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Az első sütés mézeskalács otthon már az ünnepi készülődés alatt elfogy, az adventi várakozás időszakát édesíti meg. Az utolsó napok egyikén még süthetünk néhány tepsivel karácsonyra. Amennyiben azonban könnyebb ételekre vágyunk, friss pisztrángot készítsünk kékre főzve, könnyű párolt zöldséggel, vagy petrezselymes burgonyával. Készíthetünk valamit jérce- vagy pulykahúsból, párolva, esetleg grillezve. Desszertként kínálhatunk például gyümölcssalátát, fagylaltot.

Tóth B. Zsuzsa

2016. december 16., 10:15 szerző: Tóth B. Zsuzsa

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...