Otthon

2015.08.25. 16:15

Rétes, a megunhatatlan

Balatonfüred - Első alkalommal beválogatták és kiadták Korponainé Nagy Adrienn ostorosrétes-receptjét a Pannon Lapok Társasága legújabb, Kelt tészták könyve című kiadványába.

Kutasi Zsófia

A balatonfüredi Korponainé Nagy Adrienn elmondta, anyukája mutatta neki a lehetőséget az újságban, hogy receptet lehet beküldeni. A nagymamának már korábban a Tájjellegű ételek könyvében jelent meg receptje, így az ő unszolására Adrienn is jelentkezett az ostoros rétes leírásával nem bánta meg, hiszen első próbálkozásra a legjobbak közé került. A rétes a családban nagy kedvencnek számít, Adrienn a nagymamájától tanulta, hogyan kell kelt tésztát csinálni. A gyerekek is nagyon szeretik a kelt tésztát, ezért is van az rendszeresen otthonukban terítéken.

Korponainé Nagy Adrienn receptje a legjobbak között
Fotó: Penovác Károly

- A férjem is nagyon szereti a süteményeket, gyakran készítek finomságokat. A férjemék családjában ebéd után szinte mindig van édesség, így minden héten kell sütni - mondta a fiatal anyuka.

Adrienn szerint az ostoros rétes elkészítése nem nehéz, főleg annak, aki már sütött kelt tésztát, elég némi rutin hozzá. Gyakorlatilag egy kakaós kalács, amit fonni kell. Gyerekkorában azért bele kellett tanulnia, de azóta nem okoz számára gondot.

Adrienn személyes kedvence is ez a recept, szereti a kakaós édességeket. A Kelt tészták könyvben még sok ígéretes leírást talált, amelyeket ki fognak próbálni a családban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!