Otthon

2017.02.27. 10:21

Nem bonyolult az orchidea tartása

Pápa – Sokan tartanak az orchideáktól, mert úgy gondolják, hogy borzasztóan kényesek.

Polgár Bettina

Ez azonban nagy tévedés, mert gyakorlatilag könnyebben tarthatók, mint a muskátli. Györkös György hobbikertész szerint arra kell figyelni, hogy nyáron, illetve tavasz végén és ősz elején ne déli fekvésű ablak környékén helyezzük el, mert a túlzottan sok fényt nem szereti.

Az orchidea eredetileg tulajdonképpen fán lakó növény, amit az emberek cserépbe ültettek, és függőlegesbe helyzetbe állítottak. Ha a növény levelei között az öntözés után megáll a víz – ami a természetes környezetében egyszerűen lefolyna –, akkor az orchidea előbb-utóbb elpusztul. Emellett kevesen tudják, hogy ez a növény azért átlátszó műanyagcserépben kapható, mert a gyökereinek is szüksége van fényre. Amennyiben  az orchideát kaspókba tesszük, megfosztjuk ettől – árulta el a szakember.

Orchideát nevelni egyszerűbb, mint gondolnánk Fotó: Vallner Bettina

Megjegyezte továbbá, hogy az orchideákat általában két-három évente célszerű átültetni, és a téli időszakban elégséges a heti egyszeri öntözés, arra azonban fontos figyelni, hogy a víz ki tudjon folyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!