Otthon

2017.01.23. 09:52

Ne féljünk a színektől! – Hálószobatrendek napjainkban

Újra divatba jönnek a fekete-fehér színvariációk a hálószobákban, a fabútorok terén pedig megdönthetetlennek látszik a cseresznyeszín népszerűsége – hangsúlyozta Fribék Istvánné pápai bútorboltos.

Tóth B. Zsuzsa

Fribék Istvánné elmondta, tapasztalatai szerint nagyobb a kereslet az egyedi, különleges hálószobabútorok iránt, és kevésbé népszerűek az otthon összeszerelhető, tömegesen legyártott darabok.

– Egy komplett hálószobai bútoregyüttes gardróbból, ágyból, éjjeliszekrényekből és komódból áll, azonban gyakran meg kell bontani ezt a kompozíciót az érintett ház, lakás adottságaiból következő helyhiány miatt. Az utóbbi problémát sokan azzal igyekeznek kiküszöbölni, hogy nem a hálószobában, hanem a nappaliban kap helyet a komód – magyarázta a bútorboltos.

Mint mondta, ahogy a televíziók mérete nőtt, a komódok is terebélyesedtek, jelenleg az egy méter szélességűek keresettek, gardróbokból pedig a 2-2,5 métereset választják a legszívesebben, az ennél nagyobbaknak ritkán jut elég hely.

– Kelendőek a fenyőből készült parasztias stílusú komplett hálószobabútorok, melyek nagyon jól mutatnak egy-egy felújított vidéki parasztházban. Népszerű a provance-i stílus is, akárcsak az olasz bútorok, melyek megjelenése a rusztikustól a modernig terjed – ismertette Fribék Istvánné. Hozzátette, a vásárlóknak fontos, hogy a különféle bútorelemek és a színek harmonizáljanak a hálószobában, emellett természetesen lényeges szempont a minőség és az elérhető ár is.

Fribék Istvánné: egy komplett hálószobai bútoregyüttes gardróbból, ágyból, éjjeliszekrényekből és komódból áll, azonban gyakran meg kell bontani ezt a kompozíciót az érintett ház, lakás adottságaiból következő helyhiány miatt

– A slágerszínek folyamatosan változnak. Két évvel ezelőtt a narancs különböző árnyalatai vitték a prímet, azonban ma már jelentősen visszaesett a kereslet az ilyen színű bútorok iránt, valamint a kék és a zöld szín népszerűsége is leáldozóban van. Ellenben úgy tűnik, újra divatba jön a fehér, amit szívesen párosítanak feketével vagy szürkével, emellett kedveltek a magas fényű bútorlapok, a fabútorok terén pedig a cseresznyeszín örök divat lesz. A cappuccino és a barna szín ugyancsak gyakran dominál a hálószobákban. Észrevettem, hogy sokan még idegenkednek a markánsabb színektől, pedig egy kislányszobában nagyon jól mutatnak a pink színt is tartalmazó bútordarabok – fogalmazott a bútorboltos, aki megjegyezte, nagyjából kétévente figyelhető meg váltás a színtrendek terén.

Fribék Istvánné kiemelte, az utóbbi időben a fiatalok körében nagyon kelendőek a bőrrel bevont ágykeretek, matracokat pedig jellemzően az egyéni igényeiknek megfelelően választanak az emberek. – Nagyon sokak jönnek gerincproblémával matracot választani, nekik a keményebb típusokat ajánljuk, míg a fiatalok nagyon szeretik a memóriahabos matracokat – fejtette ki a bútorboltos. Hozzáfűzte, megfigyelhető, hogy sokan tavasszal kezdenek lakásfelújításba, így jellemzően az áprilistól júniusig terjedő időszakban szerzik be a legtöbben az áhított hálószobabútorokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!