Otthon

2016.07.25. 15:25

Megint divatos a csipke

Veszprém - A manapság nagyon divatos csipkemintával kis ügyességgel magunk is dekorálhatunk, anélkül, hogy megtanulnánk csipkét verni vagy akár csak horgolni.

Tóth B. Zsuzsa

A nőies és romantikus csipke bájt kölcsönöz a különféle használati tárgyaknak. Egy ócskapiacon turkált, vagy a nagymamától ránk maradt, molyrágta csipke ép darabja is jó erre a célra. Dekupázsragasztóval lekent kaspóra, bögrére, pohárra, tányérra, lámpaburára vagy akár bútorra ragasztva egyedi külsőt adhatunk annak.

A szolid, de mutatós csipkemintával körbehorgolt kis terítő igazán hamar elkészül, egyedi lakásdísz vagy ajándék lehet Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Lehet egészen nagy darabokkal körbetekerni a kiszemelt tárgyat, de akár kivágott részletekkel is. Ha elkészült, lefújhatjuk lakkal a tartósság kedvéért. Ha tudunk horgolni, csipke- mintával körbehorgolhatunk kis terítőt, törülközőt. Érdemes olyan színű fonalat választanunk, amilyet a terítő anyagában is látunk, hogy ne üssön el attól. Egyedi ajándék, garantáltan sikert aratunk vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!