Otthon
2017.04.24. 09:32
Lekvárból csatnit
Nagy Károly termelő azt tanácsolja, hogy ha nem akar elfogyni a tavaly befőzött lekvár, készítsük el belőle a népszerű szószt, a csatnit.
Tóth B. Zsuzsa
Azt egyébként az elfűszerezett lekvárból főzhetünk, kár lenne kidobni. Különleges lekvár készül a szamócából, a málnából is, például levendulával ízesítve.
Nagy Károly
Sőt, a fenyőfa rügye Karcsi és felesége, Horváth Kata keze nyomán szörpként éled újjá. A cukkíniből náluk az üvegekbe savanyúság kerül, ami a kurkumától aztán szép sárga színt kap.
Különleges zöldséges lekvárokat főznek például őszibarackból, céklából és körtéből hagymával, paprikával, fűszeresen.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre