Otthon

2015.07.27. 09:12

Kisebb vagy nagyobb képekkel is dekorálhatjuk otthonunk falát

Ha nagy felületeken szeretjük kifejezni magunkat, bátran fessük a falra álmainkat, egzotikus tájrészleteket, szimpla csendéletet vagy akár gyerekeink arcképét.

Szálka Sarolta

Idén trendi az egy nagy kép és a sok kicsi is. A túlméretezett képek angolszász területen úgynevezett oversize art irányzatként váltak divatossá. Rengeteg megoldás létezik. Nem csupán egy nagy vásznat lehet elképzelni a falon, darabokra is szedhetjük a kinézett fotót és például három nagy táblán helyezhetjük el egymás mellett némi rést hagyva a képek között. Még ezeket is variálhatjuk méreteiket tekintve. Választhatunk kinagyított természetfotót, tájképet, portrét vagy teljesen absztrakt mintázatot is.

Sok kisebb képpel szárnyalhat a fantáziánk, saját kezűleg elkészíthetjük, keretezhetjük a rajzokat, fotókat vagy festményeket. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Tényleg nincsen határ. Ha pedig annyira kevésnek érezzük az egy darab felületet, lehet vagánykodni! A sok kisebb kép sem tompítja otthonunk fényét, sőt. Ebben az esetben szárnyalhat a fantáziánk, és talán még könnyebb is saját kezűleg megoldani a rajzok, fotók vagy festmények elkészítését, bekeretezését. Mondanom sem kell, hogy itt sem muszáj egy képméretnél maradni, a vizuális hatás fokozható a képkeretek kiválasztásával is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!