Otthon

2015.04.27. 15:05

Készítsünk egyedi virágtartót!

Az ember nem tudja megállni, hogy ne vegyen minden alkalommal legalább egy virágot, amikor meglátja az út szélén azt a sok színes gyönyörűséget! Prevics Borbála lakberendező

Prevics Borbála

Ráadásul most van a szezonja, hogy színpompás növényekkel teleültessük a teraszokat, erkélyeket és kerteket. Ne csak virágot ültessünk, érdemes kis fűszerkertet is készíteni magunknak. Ehhez viszont sok kaspóra, virágosládára van szükség. A választék óriási, de ha valami egyedi és olcsó megoldást szeretnénk, a festékesdobozok, befőttesüvegek és zöldségesládák bármelyikét is felhasználhatjuk. Egyedivé téve, de akár csak nyersen hagyva ugyancsak jól mutatnak majd, ha beültetjük valamennyit. Vertikális kertet zsákvászonból, filcből, de egy falra szerelt raklapból is készíthetünk. A lényeg, hogy a falra rögzítsük és jó sűrűn ültessük be, hogy gyakorlatilag csak a virágok látsszanak majd ki! Érdemes az aljára nagyon apró szemű kavicsot tenni, hogy ne folyjék át rajta a víz. Bátrabbaknak egy régi tésztaszűrő vagy egy pár régi bakancs, gumicsizma is vidám kiegészítő lehet. A már nem használatos autógumit többféleképpen is fel tudjuk használni. Magában fellógatva, benne kisebb virágokkal, de ha cik-cakkban körbevágjuk a tetejét és kifordítjuk, egy óriás kaspót kapunk, amit le is festhetünk majd bármilyen színűre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!