Otthon

2016.11.28. 11:20

Havas tálcán síelők: karácsonyi dísz egyszerűen!

Veszprém – Az ünnepre a gyerekekkel együtt barkácsolva is készülhetünk. Apróságokból helyes kis díszeket barkácsolhatunk otthon.

Tóth B. Zsuzsa

Fenyőtobozból apró síelő figurákat  készíthetünk. Kis fehér hungarocell golyókat vásároljunk hozzá fillérekért. Kanyarítsunk a nyakukba zsenília, vagy filc sálat, fejükre filc körcikkből kivágott csúcsos sapkát ragasszunk, a toboz aljára pedig két apró, papír sítalpat. Kezek helyett pici ágacskák kerülhetnek a toboz két oldalára.

Kiégett fehér, vagy átlátszóból fehérre festett  villanykörte ugyancsak hasznos lehet ilyenkor, remek hóember készülhet belőle. Filc, kiselejtezett kötött pulcsi anyagát szintén felhasználhatjuk, vagy kössünk apró színes sapkát, sálat. Ragasszuk a pocakjára  négy fekete pöttyöt, vagy rajzoljunk rá alkoholos tollal.   Két   szem és egy nevető száj kell még, meg az akasztózsinór. Üveg süteményes tálcát is kidekorálhatunk, ha éppen nem fogjuk használni az ünnepen. A szépen terített asztal dísze lehet. Fehér szalaggal kössük körbe, tegyünk rá fehér jegesmedve, vagy másmilyen figurát és kerülhet köré műhó, toboz, moha, kis fenyő, fakéreg, tetszés szerint. ha mécsest teszünk rá, hangulatosabbá teszi a vacsorát.

Magunk is készíthetünk díszeket a gyerekekkel

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az ablakokra keményebb papírból vágott sablonnal szép téli képeket, figurákat, hópihe mintát varázsolhatunk, csak egy kis műhó spray kell hozzá. Ha nem szeretnénk összekenni az üveget, szép fehér papírból kivágott díszeket ragasszunk fel cellux-szal.  Tehetünk ünnepi díszt már a bejárathoz is, a lépcsőházba, előszobába, ha van időnk és kedvünk, kis ügyességgel akár az egész lakást feldíszíthetjük.

Szélesebb fakéregből, félbevágott fahasábból ugyancsak készülhet asztali dísz. Erősítsünk rá gyertyákat, vagy kis figurákat, amelyek illenek az ünnephez. Tobozok, makkok, moha, apró termések díszíthetik, négy gyertyával akár az adventi koszorút is helyettesítheti.

De fenyő, vagy mikulás alakú gyertyákat szintén vásárolhatunk hozzá, nem kell feltétlenül négyet, egy is elég, viszont  nem árt, ha van tartalék. Ügyeljünk rá, hogy a gyertyás díszeket égő gyertyával sose hagyjuk őrizetlenül a lakásban!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!