Otthon

2015.05.13. 18:12

Az árnyékolás fontosabb, mint hinnénk!

Egy jól megválasztott árnyékolástechnikai eszköz akár tizennyolc százalékos energiamegtakarítást eredményezhet háztartásunkban.

Heffler Péter

Sokan csak esztétikai szempontból döntenek a redőny, reluxa vagy a szalagfüggöny mellett, pedig amellett, hogy sötétít, a hangszigetelésben és a betörésvédelemben is fontos szerepet játszhat, nem beszélve az esetleges viharkárok kivédéséről, emelte ki Szabó Dénes, egy árnyékolástechnikai cég szakembere. Irodájukban a fenti szempontokat is figyelembe véve ajánlják termékeiket, a helyszíni felmérést követően ingyenes szaktanácsadás keretében segítenek az érdeklődőknek. Több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek tudása biztosítja a kiváló minőséget és nem utolsósorban a gyorsaságot.

– Első megközelítésben ügyfeleink leggyakrabban a nyári hővédelemnek csak a komfortérzetre vonatkozó hatását értékelik. Pedig az áramszolgáltatók adatai alapján a legmelegebb nyári napok villamosenergia-felhasználása napjainkban már eléri a téli csúcsot. A rohamosan növekvő légkondicionáló berendezések fogyasztása csökkenthető külső árnyékolók együttes alkalmazásával. Fontos, hogy az árnyékoló berendezéseket nem egyszerű felszerelési tárgyként, hanem házunk szerves részeként kell kezelni hőegyensúly és hangszigetelés szempontjából. Az ezen a területen működő cégek állandó törekvése az egyre jobb minőségi követelményeknek való megfelelés, valamint alkalmazkodás az építészeti szerkezetek változó előírásokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!