Otthon

2015.06.01. 11:41

A nyaralás ideje alatt is gondoskodjunk növényeinkről

Lantos Krisztina virágkötő szerint érdemes tájékozódni, hogy nagyjából mennyi vízre lesz szükségük a növényeknek, amíg nem leszünk otthon.

Tóth B. Zsuzsa

Lantos Krisztina virágkötő ad tanácsot: Ha mindössze egy hétre szeretnénk elutazni nyaralni, egy egyszerű műanyag zacskóval is megoldhatjuk a növények itatását. Fontos hogy ne állítsuk a növényeket olyan helyre a lakásban, ahol napfény éri őket közvetlenül. Alaposan locsoljuk be a földet, a cserépbe szúrjunk le néhány hosszabb rudat vagy pálcikát. A rudak kifelé dőljenek, lehetőleg ne érintkezzenek a növénnyel. Vegyünk egy nagyméretű műanyag zacskót, és húzzuk rá a növényre úgy, hogy a pálcikák megtámasszák a növény körül. A zacskó nyílását jól zárjuk le, mert így a földből kipárolgó nedvesség majd visszajut a virágföldbe. Ha csak pár cserép virágot hagyunk magukra, egyszerűbb öntözési módszert is alkalmazhatunk. Egy pamutcsík, vagy vastagabb fonal egyik végét nyomjuk bele a virágföldbe, a másikat pedig egy vízzel telt edénybe. A növény így fel tudja majd venni a szükséges vizet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!