Otthon

  • cikk kép
    Hálás lesz a citromfa

    Egyre elterjedtebb a citrom hazai termesztése, a mediterrán növény meghálája a gondoskodást.

  • cikk kép
    Maradék textil: gépi tűzés, steppelés vagy kukacolás

    TAPOLCA Gicziné Szőke Gyöngyi autodidakta módon tanulta meg a foltvarrás alapjait, miközben rájött, hogy mennyi minden hasznosítható és mi nem a sutba dobott lakástextilek közül.

  • cikk kép
    Most a legszebb a selyemakác - Hosszan tart a virágzása, kedveli a fagymentes, meleg helyet az udvaron

    VESZPRÉM Kertünk, udvarunk dísze lehet a most virágzó selyemakác, amely a meleg helyet kedveli és fiatalon fagyérzékeny.

  • cikk kép
    Papírból, de egyszerűen

    Mészáros Csilla origamista szerint annál nagyobb boldogság nincs, mint másoknak örömet szerezni.

  • Piknikidő

    TAPOLCA A nyári időszak kiváló a piknikezéshez is, azonban ahhoz, hogy a program igazán jól sikerüljön, körültekintően kell csomagolnunk.

  • cikk kép
    A szobanövények nem nyaralnak!

    A nyaralás előtt ne feledkezzünk meg arról, hogy szobanövényeink itthon maradnak a meleg lakásban. Gondoskodjunk vízellátásukról.

  • cikk kép
    Margarétacserjék több színben

    VESZPRÉM A cserepes margarétacserjék ma már több színben csábítják az évelő cserepes virágok kedvelőit.

  • cikk kép
    A levendula aratásához a megfelelő idő most van

    LESENCEISTVÁND Június közepén elkezdődött a legkorábban teljes virágba boruló levendulafajta aratása és lepároltatása a levendulabirtokon.

  • cikk kép
    A szép kert megfelelő kialakítása fejben dől el

    VESZPRÉM A kertek kialakításakor a természetet és az épített környezetet próbáljuk olyan egységbe hozni, hogy egy kényelmes, saját elképzelésünket megvalósító, ugyanakkor a természet szépségét is érvényesülni engedő teret kapjunk.

  • cikk kép
    Épül a jövő: már energiatakarékos házunk is lehet

    VESZPRÉM - Attól, hogy egy ház jól szigetelt, még nem környezetbarát. Erről beszélt lapunknak Kazinczy Gyöngyvér építész.

  • cikk kép
    Háztartás, vegyszerek nélkül?

    Tisztítószereink, használati tárgyaink és kozmetikumaink közt is akad biztosan olyan, amelyek nélkül jól meglehetnénk, sőt, akár még egészségesebb életünk is lehetne nélkülük- ezek elhagyására ösztönöz Szemeti Ottilia.

  • cikk kép
    Lekvárból csatnit

    Nagy Károly termelő azt tanácsolja, hogy ha nem akar elfogyni a tavaly befőzött lekvár, készítsük el belőle a népszerű szószt, a csatnit.

  • cikk kép
    Fehér csokis, citromos tavaszi tortaköltemény

    A desszertek, édességek is megújulhatnak tavasszal. Egy könnyed, gyümölcsös vagy citromkrémes torta nem csak finom lehet, hanem igazi látványosságként szolgálhat.

  • cikk kép
    Veszélyes a medence tisztítása? (x)

    Bár még javában a télben járunk, nem árt felkészülnünk a tavaszra, a jó időre, amikor minden vágyunk az lesz, hogy végre csobbanhassunk egyet a medencénkben. Mielőtt azonban ezt megtehetnénk, át kell gondolnunk, hogy s mint fogjuk a medencét tisztán tartani.

  • cikk kép
    Nem bonyolult az orchidea tartása

    Pápa – Sokan tartanak az orchideáktól, mert úgy gondolják, hogy borzasztóan kényesek.

  • cikk kép
    Így lehet olcsón feldobni a lakást

    Bár már kevésbé rövidek a napok, még mindig nagyon hamar sötétedik. A hosszú téli estéken van idő a kézimunkára. Sokan kötnek, hímeznek, mások pedig barkácsolnak, különféle lakásdíszeket, ajándékokat készítenek saját kezűleg mások gyönyörűségére.

  • cikk kép
    Az akvaristák a halakra esküsznek

    Veszprém - Az ember régóta nem a számára természetes környezetben él, rohan hajnaltól napestig, dolgozik három műszakban is, kimerülő tartalékait nem pótolja, fáradt, ideges, mogorva. Mindenki másképpen engedi ki a gőzt és teremt magának némi nyugalmat, kikapcsolódást.

  • cikk kép
    Újévi finomság

    Zirc - Az új évi menü hagyományos, elengedhetetlen fogása a töltött káposzta, melyet sokféle módon lehet elkészíteni.

  • cikk kép
    Szárnyas, vad és hal: a klasszikusokat is lehet könnyű ételnek készíteni

    A megszokott, klasszikus menü helyett akár könnyebb ételek is kerülhetnek az ünnepi asztalra karácsonykor Mezőssy Zoltán vendéglős szerint.

  • cikk kép
    Ahány ház, annyi halászlé - ötvenféle módon is készítik

    Nemesvámos – Halászlét főzni időigényes tevékenység. Az alaplé, majd a sűrítmény készítése és átpasszírozása, az újraforralás vízzel, és a beízesítés, összességében legalább félnapos munka.

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...