Öskü

2015.08.31. 15:56

Rendszeresen kábelt égetnek Öskü közelében? - A nyomokat eltűntetik, csak a mérgező füst marad

Öskü - Rendszeresen műanyag kábelt égetnek Öskü külterületén egy Pétfürdőhöz közeli utcában – nyilatkozta lapunknak névtelenül egy olvasó.

Szám Dorottya

- Elképesztő, ami a település közelében zajlik. A kábelégetést rendszerint a kora hajnali órákban végzik, a bizonyítékokat pedig villámgyorsan eltüntetik. Erre gondosan ügyelnek, nyoma sincs az összegyűjtött műanyagnak, sem pedig az égés szilárd melléktermékeinek, csak az utcákat beterítő mérgező füst marad – tudtuk meg az olvasótól.

Arra a kérdésre, hogy pontosan hol található ez a terület, ahol az illegális tevékenységet végzik, az olvasó úgy válaszolt, hogy sajnos pontos címet nem tud adni, mivel az Ösküi Önkormányzat többszöri kérésre sem adott nevet a külterületnek számító, de ugyanakkor sűrűn lakott utcáknak. Ez más szempontból is gond: előfordult már, hogy a mentőket hívták, akik csak hosszas keresgélés után értek ki a helyszínre.

– Tulajdonképpen mindenkinek van helyrajzi száma, ugyanakkor senkinek sincs a kapujára, vagy pincéjére kiírva – tette hozzá az olvasó.

Lapunk megkeresésére Gaál Csaba őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a rendőrség nem kapott az üggyel kapcsolatos bejelentést. Arra kéri a lakosokat, hogy ilyen helyzetben mindenképpen forduljanak a rendőrséghez.

- Hívhatjuk a 112-es ingyenes segélyszámot, de bejelentést tehetünk személyesen is a település körzeti megbízottjánál. Célszerű az eset észlelésekor egyből hívni a rendőrséget és minél pontosabb helyleírást adni a sikeres rendőri intézkedés érdekében – nyilatkozta lapunknak Gaál Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!