Zöld Nyomda díj

3 órája

Rangos szakmai elismerésben részesült a Mediaworks budapesti nyomdája

2024. szeptember 26-án tizennegyedik alkalommal került sor a GPwA (Green Printworld Award) Zöld-díjak átadására, amelyek a három nagy hazai szakmai szervezet – a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület, a Nyomda- és Papíripari Szövetség, valamint a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség – közös támogatásával a szakma rangos elismerései.

MW

Csoportkép a 2024-es díjazottakról

Fotó: MW

A 2011-ben indult zöld pályázat díjai azt tanúsítják, hogy a szigorú, objektív kritériumoknak megfelelő papír-, nyomda- és csomagolóanyag-gyártó, valamint szolgáltató cégeket példamutató környezettudatos gondolkodás, a fenntartható fejlődés lehetőségeit figyelembe vevő technológiai gyakorlat, környezetközpontú vállalatirányítás, az ágazat környezettudatosságának fejlesztése, a körforgásos gazdaság megvalósításának elősegítése, valamint példamutató CSR tevékenység jellemzi.

A fenntarthatóságot és a környezettudatos működést értékelték

A Mediaworks budapesti nyomdája idén ötödször mérette meg magát a pályázaton. A kapott díjjal a nyomdában az elmúlt években megvalósult és a jövőben tervezett energiahatékonyságot javító fejlesztéseket, a fenntartható fejlődést elősegítő „zöld” beruházásokat, valamint a környezettudatos működést értékelték a bírálók. 

Ezen túl az elismerésben szerepe volt a Mediaworks társadalmi felelősségvállalásának, így mások mellett a kiadó print és online kiadványaiban megjelent környezettudatosságot erősítő cikkek és akciók, valamint a zöld technológiák bemutatásában.

A díjazottak között idén 14 nyomda, 5 csomagolóanyag-gyártó, 1 papírgyártó, 1 nyomda – csomagolástechnikai szolgáltató és 4 papírkereskedő cég van. A 25 díjazott cég (6 nagyvállalat, 11 középvállalat és 8 kisvállalat) összesen 110 érvényes vállalatirányítási rendszertanúsítvánnyal rendelkezik, melyből 67 közvetlen „zöld” vonatkozású tanúsítvány (ISO 14001, EMAS, ISO 22000, ISO 50001 FSC, PEFC).

Különdíjakat is adtak át

Másodszor került sor a felterjesztett ötcsillagos zöld szervezetek közül kiválasztott: Az Év Családbarát Zöld Szervezete különdíjak átadására, melyet idén nagy és középvállalat kategóriákban ítélt oda a zsűri. A GPwA 2024 Zöld Minikonferencia és Eredményhirdetés, a Papír és Nyomdaipari Műszaki Egyesülettel közös szervezésben, a Print Meet – GPwA 2024 rendezvény keretében, szeptember 26-án, az inárcsi Flow Hotel & Conference nagytermében volt. A rendezvény több mint 100 résztvevője között a díjazott cégek, a fővédnökök, a támogatók, a médiapartnerek
képviselői, a zsűri tagjai, valamint a sajtó képviselői voltak jelen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában