Egyesült Államok

2024.03.18. 23:08

Trump nem tudja letétbe helyezni a 464 millió dolláros bírság fedezetét

Donald Trump ügyvédei bírósági keresetben jelezték, hogy nem tudják előteremteni a volt elnök ellen megítélt 464 millió dollár (mintegy 180 milliárd forint) bírság fedezetét, amelyet a fellebbezés idejére kellene letétbe helyezni.

MW

A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök köszönti támogatóit a Georgia állambeli Rome-ban rendezett kampányeseményen 2024. március 9-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Erik S. Lesser

A Republikánus Párt valószínű elnökjelöltjének beadványa szerint nem találtak olyan biztosítótársaságot, amely ekkora összegre kiadna záloglevelet, biztosítékul elfogadva Donald Trump ingatlanvagyonát. Az ügyvédek jelezték, hogy a legnagyobb hitelbiztosítással foglalkozó vállalatok sem írnak alá ilyen összegről fedezeti dokumentumot, ha biztosítékként nincs készpénz, ami ekkora összeg esetén mintegy 1 milliárd dollár.

Gary Giulietti biztosítási bróker, aki Donald Trump bírósági tárgyalásán tanúként jelent meg korábban, a beadványhoz csatolt eskü alatt tett vallomásban úgy nyilatkozott, hogy "gyakorlatilag lehetetlen" az előírt fedezet biztosítása.

Donald Trump ellen februárban hozott ítéletet az ellene, valamint fiai és cége, a Trump Organizationnel szemben indított üzleti csalásról szóló perben az eljáró New York-i bíró, aki 355 millió dollár büntetést állapított meg, valamint további kamatokat.

Letitia James, New York állam főügyésze a polgári perben többi között azt a vádat hozta fel, hogy a Trump-vállalathoz tartozó ingatlanokat csalárd módon felülértékelték, amiből anyagi haszon keletkezett.

 Donald Trump vitatta ezt az állítást, 

s politikai alapú üldöztetésről beszélt, arra utalva, hogy Letitia James választási kampányígérete volt az ő bíróság elé állítása és elítéltetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában