Guruló dollárok

2024.03.19. 07:41

Márki-Zay Péter: „simán lehet emögött a Soros”

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke a Mandinernek úgy nyilatkozott, nem lenne meglepve, ha kiderülne, a kinti (az amerikai adományokat összeadó) magyarok között Soros György is ott van.

MW

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

„Nincs ebben semmi, felőlem simán lehet emögött a Soros. Ez nem az én dolgom, hanem az Action for Democracy-é” – jelentette ki Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke a lap azon kérdésére, miként értékeli, hogy kiderült: 

szinte teljes egészében Soros Györgytől származnak a baloldal kampányára külföldről érkezett milliárdok.

Mint ismert, az Action for Democracynak (A4D) a Mandiner birtokába került 2022-es pénzügyi beszámolója szerint egyetlen magánszemélytől származott a szervezet négymilliárdos büdzséjének 90 százaléka, emellett az X-en található MagaBabe nevű profilon megosztott beszélgetéseken az A4D vezetői maguk beszéltek arról, hogy Sorostól érkezett a guruló dollárok oroszlánrésze. 

A Mandiner kereste az Action for Democracyt is a leleplező erejű pénzügyi beszámolójuk kapcsán, 

a szervezet nem cáfolta, hogy a spekuláns a pénzek fő forrása.

Bár Márki-Zay szerint a MagaBabe-en közölt felvételeken elhangzottak nem bizonyító erejűek, mégis úgy fogalmazott, hogy „egyébként abszolút nem lennék meglepve, ha kiderülne, a kinti (az amerikai adományokat összeadó) magyarok között Soros György is ott van”.

Amikor az MMM elnökét azzal szembesítették: megdőlt az a korábbi kijelentése, hogy amerikai magyar civilek tömegei kis összegű adományaiból állt össze a mozgalmához befolyt mintegy 1,8 milliárd forint, Márki-Zay azt felelte, hogy a mikroadományokról szóló magyarázatát az A4D ügyvezetője, Korányi Dávid közléseire alapozta. Arra a kérdésre, miként értékeli, hogy az A4D pénzügyi beszámolója alapján Korányi hazudott, az MMM-elnök úgy felelt: ha ez bebizonyosodik, azt szomorúan bár, de tudomásul fogja venni.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában