Olvasó

2017.04.10. 14:40

Vért adott a zirci gimi

Zirc - Az áprilisi második véradására elsősorban a III. Béla gimnázium diákjait, tanárait várta a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete, de természetesen nyitva állt a kapujuk mindenki előtt.

Kelemen Gábor

A gimnázium felé történő nyitást Magyar Lászlóné, a tavalyi évben kinevezett területi vezető kezdeményezte, és immár a második alkalommal várták a Köztársaság utca középiskolásait a véradásnak helyet adó művelődési házban.

Jó hangulatban, teázással, sütemény eszegetésével hangolódtak a fiatalok a kollektív véradásra, majd bátran nyújtották oda kezüket, hogy segítsenek ismeretlen embertársaikon. A tizenegy diák és négy pedagógus mellett a lakosság soraiból is érkeztek véradók.

A III. Béla gimnázium diákjai és Balázsné Györek Zsuzsanna igazgatónő, akinek ez volt az első véradása Fotó: Kelemen Gábor

A középiskolás véradás játékosan ért véget, a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete a támogatóik által felajánlott ajándéktárgyakat sorsolta ki a véradó fiatalok között.

Kelemen Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!