Olvasó

2017.01.31. 19:15

Vidám farsangi együttlét

Balatonalmádi - Minden korosztálynak szórakozást nyújtott a hagyományos keresztény bál a napokban.

Olvasó

A mulatság egy évtizedes hagyományra tekint vissza, és nagy népszerűségnek örvend a helyiek és a környékbeliek körében is.

A keresztény ember személyi igazolványa az öröm. A hit öröme, amely az evangéliumból (az örömhírből) fakad, s ami áthatja egész személyiségét, elkíséri az élet minden területére" - mondta Ferenc pápa nemrég egy szentbeszédében. Ez az öröm volt tetten érhető az idei keresztény farsangi bálon, amelyet a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár nagytermében rendezett a helyi plébánia közössége, ahol a résztvevők ezúttal az ínycsiklandozó ételek, nemes italok és vidám műsorok kínálatában, a zene és a tánc forgatagában élhették meg az összetartozás nagyszerű érzését. A báltermet gyönyörűen feldíszítették az ünnepi alkalomra, a mulatságra érkezőket Szabó János balatonalmádi plébános fogadta és köszöntötte.

Risányi Erzsébet, Risányi Mária, Pató Bálint, Fürgéné Illési Gabriella, Töltési Erzsébet és Korsós Károlyné kóstolja a versenyre nevezett süteményeket. A zsűri Szűcs Józsefné Vera desszertjét ítélte a legjobbnak Fotó: Novák Béla

A bál alaphangulatát Pató Bálint balatonalmádi gimnazista operettekből, például a Legyen a Horváth-kertben vagy a Hej, cigány című népszerű magyar nótákból, továbbá musicalekből válogatott énekes műsora alapozta meg, majd az eszem-iszom következett. Az egyik helyi étterem dolgozói Halász Zsuzsanna vezetésével fölséges étkeket varázsoltak az asztalokra, a marhapörkölt nokedlivel, majd a gesztenyepüré mindenki tetszését elnyerte.

A vacsora után Szalai Balázs szórakoztatta szintetizátoros zenéjével a közönséget, és megkezdődött a bál. Táncra perdült a közösség minden tagja, élen jártak ebben a fiatal atyák is, Laposa Norbert, a korábbi és Paál Sándor Ede, a mostani káplán, akik megtáncoltatták az egyházközség hölgyeit.

Pató Bálint balatonalmádi gimnazista operetteket és musicaleket is énekelt a bálozóknak Fotó: Töltési Erzsébet

Az est egyik fénypontja volt a tombolahúzás, ahol kétszemélyes vacsorát, csontritkulásra szóló méréseket, gyönyörű pohárkészleteket, értékes könyveket, lemezeket, különleges pezsgőt és bort is kisorsoltak. A bálon versenyt hirdettek a süteményeknek, a több mint harminc tálca finomabbnál finomabb desszert közül Szűcs Józsefné Vera szezámmagos kiflijével érdemelte ki az első helyet.

Jó alkalom volt a bál a plébánia közösségeinek, többek között a Fiatal Családosok Csoportja, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Szent Ignác Énekkar és a Rózsafüzér Társulat építésére is. A nagy sikerű bál bevételét a szervező plébánia a vörösberényi temető lélekharangjának felállítására fordítja.

Töltési Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!