Olvasó

2015.05.22. 12:52

Vetélkedő a Somlóról

Somlóvásárhely - A Széchenyi István Általános Iskola hagyományos Somló vetélkedőt hirdetett.

Czeidli József

A jelentkező hét háromfős csapatot (Csabrendek, Csögle, Devecser 1., 2., Nagyalásony 1., 2., Ostffyasszonyfa) az intézmény vezetője, Martonné Vathy Hedvig köszöntötte, s kívánt a gyerekeknek sikeres versengést.

A zsűri tagja Cseh Tiborné elnök, Cziglerné Siket Gabriella és Soós Anita volt. A versenyfeladatokat Rémai Lászlóné és Bíró Jenő állította össze, melyben a Somlóról versírás, rejtvényfejtés, a hegy kápolnáinak felismerése, számítógépes teszt megoldása szerepelt.

Hét háromfős csapat nevezett be a vetélkedőre. A versenyfeladatok között a Somlóval kapcsolatos vers írása, rejtvényfejtés, a hegy kápolnáinak felismerése, számítógépes teszt megoldása szerepelt
Fotó: Czeidli József

Ezután látogattak el az ismert Tornai Pincészetbe, s útközben szakrális látnivalókat figyeltek meg. Az itteni Somló Múzeumban újabb feladatokat kaptak. A feltett kérdésekre a helyes válaszokat a tárlók magyarázó szövegeiben találhatták meg.

Szalai Dóra rendezvényszervező vezetésével megismerkedhettek a borászat eszközeivel és munkálataival.

A verseny győztese a testvériskola Ostffyasszonyfa csapata lett, maguk mögé utasítva Devecser 2. és Csabrendek versenyzőit. A szervező iskola oklevélben és tárgyi jutalomban részesítette a Somló vetélkedőn szereplő iskolák képviselőit.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!