Olvasó

2017.05.22. 13:23

Várkerti kulturális gála Várpalotán

A Várkerti Általános Iskola fellépő tanulói 2017. május 19-én 16 órakor a Jó Szerencsét Művelődési Központ színháztermében izgatottan várták az előadás kezdetét, a közönséget, hogy előadják kulturális műsorukat.

Olvasó

Öt órakor elérkezett a várva várt pillanat! Kaszta Friderika 8. a osztályos tanuló, a gála műsorvezetője felkérte Koncz Annamária intézményvezető asszonyt a gála megnyitására.

„A gyermek a legtökéletesebb teremtmény, mert egyedül ő tudja megalkotni saját egyéniségét. A gyermek lelke lágy viaszhoz vagy fehér papírhoz hasonló, ahová magának a gyermeknek kell belevésni a képzeteket." Maria Montessori gyönyörű soraival köszöntötte Koncz Annamária iskolánk valamennyi tökéletes teremtményét: a gyermekeket, a szüleiket, a nagyszüleiket és vendégeinket. Az intézményvezető asszony köszöntő beszédében kiemelte a kultúra fontosságát, a hagyományainkat iskolánk életében: „Ilyen hagyomány a Várkerti Általános Iskolában a minden évben megrendezésre kerülő kulturális gála, melyet az intézmény nevelői közössége gondoz és tölt meg értékes tartalommal évről évre. A jó iskolai közösségnek megtartó ereje van a gyermekek számára, hiszen ott tapasztalhatják a valahová tartozás érzését, a másik megértését és elfogadását, és megtanulhatják az alkalmazkodást. Az igényes, értékes kultúrával való ismerkedést is közösségben és már a legkisebbeknél kell elkezdeni. Mesevetélkedő, szavalóverseny, ünnepi műsorok rendszeresen megrendezésre kerülnek az iskolákban. A mai ünnepi gálaműsorhoz ezekből válogattunk néhányat, melyekben alsós és felsős diákok adnak számot tehetségükről, játékos kedvükről."

Az 1. a osztályosok léptek először színpadra. Műsoruk címe: Versek az iskoláról. A tanulókat osztályfőnökük, Csordás Gabriella és Halasiné Molnár Mónika készítette fel a szereplésre.  A Dó, ré, mi című dal következett a Muzsika hangja című musicalből  a 3. a osztályosok előadásában. Szólót énekelt Troják Barnabás. Szmulai Ervinné, a 3. a osztályfőnöke és Bálintné Fisli Annamária, az osztály énektanára készítette fel a diákokat a műsorra. Sersztnyev Námoón 2. a osztályos tanuló, Nagy Dóra 3. a osztályos, Molnár Bence 3. b osztályos tanulók, Troják Hanga 4. a osztályos, Mester Fruzsina 4. b osztályos tanulók Berg Judit Rumini című meseregényéből adtak elő egy jelenetet. A tanulók az Inotai Tagiskola mesevetélkedőjén 2. helyezést értek el szereplésükkel. Felkészítő pedagógusaik Csősz Ágnes és Juhász Istvánné. Régi Mátyás 3. a osztályos tanuló, az iskolai szavalóverseny győztese következett. Nemes Nagy Ágnes: Éva és a liba című versét szavalta.  Szmulai Ervinné készítette fel Matyit a szereplésre. Tóth-Takács Lili 6. a osztályos tanuló, a városi szavalóverseny győztese lépett színpadra, aki szavalatával elvarázsolta a közönséget. Nemes Nagy Ágnes Csillagszóró című versét szavalta. Felkészítő pedagógus Sólyom Natália. Holics Regina, a 4. b osztály mesemondója következett, aki a decemberi Városi mesemondó versenyen szerzett maradandó élményt a közönségnek. A szárnyas királyfi című mesét adta elő. Felkészítő pedagógus Váginé Koncz Enikő.  Az Arany János emlékév alkalmából a kulturális bemutatóra Sólyom Natália tanárnő Arany János Toldi című elbeszélő költeményéből színdarabot írt osztályának, a 6. a osztálynak. A tanulók lelkesen készültek a fellépésre osztályfőnökük segítségével. A tanárnő ezúton is köszöni a segítséget Heidrich Judit, Szilágyiné Tóth Petronella és Kaltenekker Márk pedagógusoknak, valamint a 6. a osztály szülői közösségének, akik támogatása és háttérmunkája nélkül ez az előadás nem jöhetett volna létre.

A műsor végén Koncz Annamária intézményvezető a felkészítő pedagógusokat szólította színpadra, gratulált a műsor minden részvevőjének, és megköszönte a tanulók szüleinek, tanárainak, hogy szívükön viselik a magyar kultúra ügyét és építik, erősítik iskolánk közösségét. Bálintné Fisli Annamária, Csordás Gabriella, Csősz Ágnes, Halasiné Molnár Mónika, Juhász Istvánné, Sólyom Natália, Szmulai Ervinné, Váginé Koncz Enikő örömmel vették át a virágot, és fogadták a lelkes tapsot, ami munkájuk elismerése volt.

Pál Lajosné pedagógus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!