Olvasó

2017.03.28. 12:33

Utazás- Könyvtár - Internet: Internet Fiesta a könyvtárakban

A program keretében 2017. március 24-én Németh István utazási élményeiről számolt be a zirci városi könyvtár előadótermében, „Szentpétervár – Nagy Péter városa” címmel.

Olvasó

„A McLuhan-féle globális falu, világfalu kialakulásával az internet és az elektronikus média közelíti egymáshoz a térben távoli világokat, mindenki részt vehet mindenki más életében. A közösségi oldalak és más kapcsolattartási formák segítségével azonnal tudunk a világ másik felén lakó, messze élő ismerőseink, rokonaink életéről. Miközben a távoli világokat közel hozzuk, ugyanakkor a lokális lakókörnyékünk szépségeit, érdekességeit is megmutathatjuk a világnak.

„Németh István utazási élményeiről számolt be a zirci városi könyvtár előadótermében,

„Szentpétervár – Nagy Péter városa” címmel.”

Az Internet Fiesta programsorozatban részt vevő könyvtárak olvasóinak hasznos tudnivalókkal segíthetnek az előadók. Az idősebbeket a közösségi oldalak bátrabb használatára buzdíthatják, vagy hasznos tanácsokkal láthatják el a repülőjegy- és szállásfoglalással kapcsolatban. Helytörténeti oldalak bemutatásával hívhatják fel a figyelmet a könyvtárosok településük szépségeire, rejtett kincseire, sőt egy-egy városban virtuális sétát is tehetünk." – szólt a felhívás az országos programhoz.

Németh István nyugalmazott dandártábornok kb. egy évtizede él Zircen. Tagja a Bakonyi Finnbarátok Körének. Aktív nyugdíjas, aki szívesen vesz részt a helyi közösségek életében, valamint tapasztalatait, tudását szívesen osztja meg. Feleségével 2016 nyarán jártak Szentpéterváron, a „Fehér éjszakák” program keretében. Elismerés illeti nejét, Némethné dr. Bakó Gizellát, aki az utazási élmények alatt készített csodálatos, professzionális színvonalú fotóival gazdagította az összeállítást. Nehéz, ugyanakkor hálás feladata is volt az előadónak, hiszen az „Észak Velencéjének” is méltán nevezett városban ugyanannyi épület szerepel az UNESCO világörökség listáján, mint az olaszországi Velencének.

A hallgatóság naprakész információkhoz jutott Szentpétervárról, átfogó képet kaptunk a város történelméről, látnivalóiról, kincseiről és mindennapi életéről.

„Az Internet Fiesta programsorozatban részt vevő könyvtárak olvasóinak

hasznos tudnivalókkal segíthetnek az előadók.”

Az utazás hálás témaválasztás: aki megteheti, szívesen gyűjt ötleteket további célpontjaihoz, aki már nem engedheti meg magának az utazás örömét (akár fizikailag, akár anyagilag) az is szívesen hall és lát hasonló, tartalmas, színes előadást.

 

Benczikné Tóth Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!