Olvasó

2016.10.04. 11:05

Tudással és élményekkel gazdagodhattak

Szeptember 29-én rendezték meg iskolánkban az egészségnapot, amelynek keretén belül az egészségesebb életmódra hívták fel a diákok figyelmét. A szülői munkaközösség, a tanárok és a diákönkormányzat segítségével ebben az évben is sikerült számos remek előadót meghívni, és lebonyolítani az eseményt.

Olvasó

Az öt rövidített órát a megnyitó követte, utána mindenki jóllakhatott az aulapikniken az egészséges ételekkel, italokkal roskadásig megpakolt asztalokról. Miután mindenki megtöltötte a gyomrát, elkezdődhettek az előadások. Volt többek között kutyaterápia, agykontroll, jóga, beszélgetés a kerekes székesek életéről, szó volt a drogfüggőségről, vízi mentésről, de ezeken kívül is még számos érdekes program várta a tanulókat.

Azt is meghallgatták, hogy milyen lehetőségeket nyújt az Erasmus-program. Az egészségturizmusról szóló előadáson szó volt az orvostudomány és a turisztika kapcsolatáról, Magyarország különleges wellness-értékeiről. A prezentáció egy online kvízzel zárult, aminek nyertesei ajándékot is kaptak. Idén is volt lehetőség véradásra, csontkovácshoz is lehetett jelentkezni, a szeretetmasszáson pedig ellazulhattak a fiatalok.

 

Délután Kanyó Emese szervezésében aerobik-maratonon vehettek részt a sportolni vágyók. A legtöbb előadást kétszer mutatták be, így senki nem maradt le semmiről. Az egészségnap értékes színfoltja az iskola életének, ahol tudással és élményekkel gazdagodhatnak a tanulók. Reméljük, hogy jövőre is hasonlóan nagy sikerű a rendezvényben lesz részünk.

 

Simon Orsolya
igazgatóhelyettes, Balatonalmádi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!