Olvasó

2017.01.23. 16:06

Szeress te is olvasni!

A debreceni Ady Endre Gimnázium tanárai 10. alkalommal rendezték meg az „Olvass többet! határtalanul-magyarul” nemzetközi irodalmi vetélkedőt.

Olvasó

A versenyt az olvasás világnapján hirdették meg „Életízesítőnk", az olvasás címmel. A pályaműveknek a könyvekkel kapcsolatos gondolatokat, véleményeket, valamint a legmeghatározóbb olvasással kapcsolatos élményt kellet tartalmaznia. Pályamunkámmal III. helyezést értem el. Igazából nem tudom, honnan jött az ötlet, hogy belevágjak a pályázatba, hisz ez-előtt még soha nem írtam ilyen esszét.

Ám kicsit gondolkodtam rajta, hogy miképp írnám meg, és miután megvolt a kezdőötlet, már könnyű volt befejezni. Hiszen szeretek olvasni, valamint épp nemrég olvastam el T. S. Thomas Londinium hercege című regényét. Ez a könyv még mindig a top 10-es listám élén van. Az esszé írását élveztem, mindig is jobban ki tudtam fejteni a gondolataimat papíron, mint szóban. Az olvasás számomra egy életforma. „Az én szememben a könyvek már nem egyszerű tárgyként funkcionálnak, hanem mindegyik egy másik világ vagy egy másik dimenzió kapuja, mely akár az örvénylő folyó vonzza magába a kíváncsi embereket.

„Jó, ha az olvasmány kérdéseket vet fel az olvasóban! Olyan kérdéseket, melyek nagy részéről eddigi életünkben még nem is gondolkodtunk..." (idézet az esszéből) Mindenképpen szeretnék még ilyen versenyeken részt venni, mert - mint kiderült -, tetszik az embereknek az irományom, ami nagyon felemelő érzés számomra.

Horváth Ferenc
11/C osztály
Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!