Olvasó

2015.04.26. 08:36

Rövid visszatekintés

A kórus többsége, valamint Hartinger Nándorné karnagy és Vörös Jánosné zongorakísérő már öt éve dolgozunk együtt. Jubilate Nőikar néven egy éve, miután kiváltunk a Bányász Kulturális Egyesületből.

Célkitűzésünkön nem változtattunk: a nevünkben rejlő örömszerzés másoknak és természetesen magunknak is. A széles repertoárnak köszönhetően sokrétűek voltak a fellépéseink. Huszonkilenc szereplés van a hátunk mögött. Tevékeny résztvevői voltunk helyi, környékbeli rendezvényeknek, miséknek, ünnepségeknek, borfesztiválnak, adventi hangversenyeknek, megyei kórustalálkozóknak. Ajka városának nevét öregbítettük nem csak hazánkban, hanem a határokon túl is, Ausztriában St. Michaelben egy ezerfős nemzetközi fesztiválon, illetve Grazban. Reméljük, hogy sikerült hagyományt teremteni az ajkai kórusfarsanggal, és a padragi adventi és tavaszi hangversennyel.Az idei év is bővelkedik fellépésekben. A már szokásos szerepléseken kívül visszavárnak bennünket Ausztriába, részt veszünk IV. Keszthelyi Dalünnepen is. Energiáinkat elsősorban most erre összpontosítjuk. Működésünk árnyoldala a csekély mértékű támogatás. Utazási és szállásköltségeinket hónapról-hónapra gyűjtögetjük össze, és egy-két kivételtől eltekintve saját költségen utazunk. A fellépéseinkhez is kölcsönzongorát használunk. Ruhatárunkat, kottatárunkat a karvezetőnk a csekély tiszteletdíjából fejleszti, és saját maga varrta az egyenszoknyánkat. Az új tagok pótolták a fellépőkabátokat. És még sorolhatnám, ki mit tesz a csapatért. A nehézségek azonban még jobban összekovácsolták a kórust.

Hoffmann-né Kovács Edit
Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!