Olvasó

2017.08.21. 13:50

Összefogással szépült meg a tájház

Nagy örömmel vettük, hogy egy pápai cég ismét elfogadta pályázatunkat: a Felpécért Alapítvány és Tájházának terveit érdemesnek tartották arra, hogy önkéntes munkával, annak megszervezésével támogassák.

Olvasó

A társadalmi felelősségvállalás nagyszerű példáját adták, amikor 19 fős lelkes csapattal érkeztek a tájháznál lévő rossz állapotú kerítés lebontásához, és az új építésének megkezdéséhez. Néhány helyismerettel rendelkező önkéntessel mi is készültünk, hogy a munkát az érkezők jól koordinálva tudják végezni. Fontos szerepet kaptak a tájházi segítő asszonyok is, hogy a nagy hőségben a szomjoltásról gondoskodjanak, és munka után finom ebéddel tudjuk megköszönni a kitartó, segítő munkát.

Jó hangulatban, látványosan haladt végig a munka, amit lehetett, a csapat megtette és elvégzette. A kerítés lebontása után a tartó oszlopokat, tartó szerkezetet lekezelték, leásták a földbe, és valamennyi faanyag egyszeri lefestése megtörtént a 24 méter hosszú kerítéshez. Nagy örömünkre szolgál, hogy a jó példa helyben is követőkre talált, és a helyi sportkör lelkes fiataljai befejezték mindazt, amit az első nekifutásra még nem lehetett elvégezni.

A kerítés így teljesen elkészült, már csak némi finomításra vár a Kulturális Örökség Napja programjához kapcsolódó ünnepségig – szeptember 16-ig. Erre az alkalomra minden segítőt ezúton is tisztelettel és szeretettel meghívunk, és reméljük, hogy a nehéz munka után ünnepelni is segítenek nekünk, hiszen jó okunk van rá.

Ezúton is megköszönjük a segítséget, az önzetlen munkát! További munkájukhoz jó erőt, egészséget és sok sikert kívánunk!

Üdvözlettel:

Dombi Alajosné

a tájháztulajdonos Felpécért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!